Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στον Καναδά, το πρώτο Μοναστήρι του Πατροκοσμά Παράκληση και περίπατος

Στον κόσμο δεν υπήρχε Μοναστήρι προς τιμή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού. Το 1993, ιδρύθηκε στον Καναδά το πρώτο Μοναστήρι του Πατροκοσμά. Ευρίσκεται 45 λεπτά της ώρας με αυτοκίνητο από την καρδιά του Τορόντο, σε μία θαυμάσια τοποθεσία διακοσίων-δέκα (210) στρεμμάτων με κατάφυτους λόφους και σήμερα με πολλούς κήπους. Εκεί ζουν η ευλαβέστατη Ηγουμένη Αλεξία με δώδεκα Μοναχές.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος χθες, με ομάδα φοιτητών και κυρίες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων έκαναν προσκυνηματικό ταξίδι στον Πατροκοσμά και τέλεσαν την Παράκληση της Παναγίας. Δεξιά έψαλε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με τον απερχόμενο Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής π. Ι. Δελή και τρείς φοιτητές. Αριστερά έψαλε η θαυμάσια βυζαντινή χορωδία των Μοναχών υπό την διεύθυνση της Γερόντισσας Αλεξίας. Στο Ιερό υπηρέτησε ο π. Γεώργιος Νικηφοράκης.

Μετά την Παράκληση, το Μοναστήρι προσέφερε κέρασμα για όλους και οι προσκυνητές-προσκυνήτριες περπάτησαν στους θαυμάσιους κήπους του Μοναστηριού.

Υπενθυμίζομε σε όλους, ότι στον Καναδά έχομε το Μοναστήρι του Πατροκοσμά στην περιοχή του Τορόντο και το Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας στην περιοχή του Μόντρεαλ.

Κάθε χρόνο, η γιορτή της Παρηγορήτισσσας γίνεται με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στις 22 Αυγούστου το βράδυ και με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 23 Αυγούστου το πρωί.

Η γιορτή του Πατροκοσμά γίνεται με Μέγα Αρχιερατκό Εσπερινό στις 23 Αυγούστου το βράδυ και με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 24 Αυγούστου το πρωί.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες προσκυνητές έρχονται στις δύο αυτές γιορτές και είναι χάρμα οφθαλμών να βλέπει κανείς όλους τους λόφους γεμάτους ευλαβείς προσκυνητές.

Τα Μοναστήρια μας και η Ιερά μας Μητρόπολη, υπενθυμίζουν σε όλους τις γιορτές των Μοναστηριών μας και καλούν όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν στους Εσπερινούς, τις Θείες Λειτουργίες αλλά και στη Θεία Κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος πάντοτε λέγει ότι σήμερα χρειαζόμαστε πολλούς Πατροκοσμάδες και πολλές Παρηγορήτισσες και καλεί όλους να τιμήσουμε την Παναγία μας και τον Πατροκοσμά μας στις γιορτές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου