Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Προσκύνημα στον Άγιο Ευστράτιο Three Rivers, Quebec

Στην πόλη Three Rivers Quebec, ο ευλαβής χριστιανός, Ευστράτιος Χρυσαφούδης, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει κάμει ένα ωραιότατο εκκλησάκι του Αγ. Ευστρατίου. Η Κοινότης του Three Rivers είναι πολύ μικρή και όμως συντηρούν το εκκλησάκι αυτό. Τέσσερις φορές τον χρόνο ιερεύς από το Μόντρεαλ ή από το Quebec City επισκέπτεται την μικρή αυτή Κοινότητα και τελεί Θεία Λειτυουργία, ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να λειτουργούνται και να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος συνοδευόμενος από τον π. Νικόλαο Παπαγεωργίου, την πρεσβυτέρα Παπαγεωργίου και την πρεσβυτέρα Σαλατέλλη, αλλά και πολλούς ευλαβείς προσκυνητές, επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγ. Ευστρατίου. Ετελέσθη Θεία Λειτουργία. Κοινώνησαν οι ευλαβείς προσκυνητές, αλλά και οι κάτοικοι του Three Rivers. Μετά τη Θ. Λειτουργία εγευμάτισαν όλοι μαζί στο εστιατόριο του κ. Χρυσαφούδη. Δυστυχώς ο κ. Χρυσαφούδης δεν ήτο μαζί τους, διότι ήταν εκτός Three Rivers.

Ήταν μία ημέρα αξέχαστη για όλους και το αποδεικνύουν οι τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη μέσα στο εκκλησάκι, η δεύτερη στο εστιατόριο και η τρίτη στο προαύλιο.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ομίλησε κατά τη Θεία Λειτουργία, αλλά και στο γεύμα. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαριστεί όλους που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα τον π. Νικόλαο Παπαγεωργίου, την πρεσβυτέρα Παπαγεωργίου και την πρεσβυτέρα Σαλατέλλη.

Μετά το γεύμα, οι ευλαβείς προσκυνητές κατευθύνθηκαν στη πόλη του Quebec, όπου εσπισκέφθηκαν διάφορα αξιοθέατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου