Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τρίτο Διεθνές Ορθόδοξο Φεστιβάλ «ΑΡΤΟΣ» - ειδικό αφιέρωμα στην Ελληνο-Ρωσική Φιλία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στο Διαδραστικό Πάρκο της Μόσχας «Σοκόλνικι τα εγκαίνια του Τρίτου Διεθνούς Ορθόδοξου Φεστιβάλ «ΑΡΤΟΣ»,  
Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο εκθεσιακό γεγονός, που περιλαμβάνει πολιτιστικό σκέλος [καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέτρου Ελληνικού Πολιτισμού – ΚΕΠ, Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής, Ελλήνων Καλλιτεχνών, προβολή ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και τα ορθόδοξα μνημεία της, Έκθεση Φωτογραφίας «Ελλάδα – στιγμές προσωπικής ευτυχίας», master-classes κ.α.], με παράλληλη προώθηση-προβολή προϊόντων, μεταξύ άλλων και ελληνικών, ενώ ο κύριος άξονάς του «Ρωσία-Ελλάδα» ειδικά για εφέτος, με την ευκαιρία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, εστιάζει στο κοινό ιστορικό, πολιτισμικό, πνευματικό πλαίσιο, που συνδέει τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, στις κοινές σελίδες ιστορίας τους και καταβολές τους, γεγονός που επισημάνθηκε από την πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα Νελίνα Μίχα, π οποία τίμησε την εκδήλωση με την παρουσίαση της, την υποδιευθύντρια του Κ.Ε.Π.Γιελένα Μπούνινα και πολλούς άλλους συνομηλητές,.  .  
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, του ΕΒΕ Ρωσίας, του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας , με παράλληλη στήριξη ενημέρωσης και αρμόδιο για μέρος του καλλιτεχνικού-πολιτιστικού προγράμματος το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
 Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει την περίοδο 22-28 Αυγούστου 2016, ώρες 11.00 – 19.00 μεένα πλούσιο καλλιτενχικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα (παρουσίαση ελληνικής γλώσσας, καλλιτεχνικές δημιουργίες με αξιοποίηση εθνικών συμβόλων, μαθήματα ελληνικού παραδοσικούς χορού και πολλά άλλα, αναλυτικό πρόγραμμα στη ρωσική επισυνάπτεται).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σας περιμένουμε στη διεύθυνση: Διαδραστικό Πάρκο – Εκθεσιακό Κέντρο «Sokolniki», Pavilion № 2, address: 7, 5th Luchevoi prosek, stroenie 2, metro station «Sokolniki».
Για περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα (495) 7084809/10, αρμόδια για τη συγκεκριμένη εκδήλωση η υποδιευθύντρια του Κ.Ε.Π. κα Έλενα Μπούνινα,  +7  89151021309.
Eπισυνάπτεται, στη ρωσική, αναλυτικό πρόγραμμα όλων των ημερών του Φεστιβάλ, καθώς και δημοσιεύσεις για το εκθεσιακό αυτό γεγονός.
Με εκτίμηση, Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κ.Ε.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου