Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Νέος Διευθυντής στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο

V. Rev. Archimandrite Christodoulos Papadeas
Ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Δελής, υπηρέτησε σαν Διευθυντής της Θεολογικής μας Ακαδημίας, για τα δέκα (10) τελευταία χρόνια. Έκαμε αρίστη εργασία και τόσον ο Μητροπολίτης Σωτήριος, όσον και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας αλλά και η Ι. Μητρόπολη, τον ευχαριστούν, τον ευγνωμονούν και του εκφράζουν την ευαρέσκεια της Εκκλησίας μας. Ο π. Ιγνάτιος, ο ίδιος εζήτησε από τον Μητροπολίτη να αναθέσει τα καθήκοντα του Διευθυντή της Ακαδημίας σε κάποιο νεότερο πρόσωπο.

Νέος Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας διορίστηκε ο Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Παπαδέας. Ο π. Χριστόδουλος είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στις Η.Π.Α. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης και μάλιστα με πτυχίο Μαγίστορος. Είναι ένας πολύ ευλαβής και αφοσιωμένος κληρικός στην Εκκλησία, με πολλή πνευματικότητα. Για πολλά χρόνια επεσκέπτετο την Ι. Μητρόπολη Τορόντο και εξομολογούσε τους πιστούς σε διάφορους Ι. Ναούς.

Η Θεολογική μας Ακαδημία λειτουργεί από το έτος 1998. Eίναι συμβεβλημένη με το Πανεπιστήμιο St. Paul της Οττάβας και το πτυχίο της αναγνωρίζεται από όλα τα πανεπιστήμιια του κόσμου. Η φοίτηση είναι τετραετής.

Μέχρι τώρα έχουν αποφοιτήσει από την Θεολογική Ακαδημία σαράντα-τρεις (43) νέοι και εικοσι-πέντε (25) από αυτούς έχουν χειροτονηθεί και υπηρετούν με αξιοσύνη τις Κοινότητές μας στον Καναδά. Άπαντες ομιλούν την ελληνική γλώσσα. Είναι καλά θεολογικά καταρτισμένοι και γνωρίζουν βυζαντινή μουσική.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 η Θεολογική Ακαδημία έχει συνολικά δεκατέσσερις (14) φοιτητές.

Την ανακοίνωση του διορισμού του νέου Διευθυντή έκαμε ο Μητροπολίτης Σωτήριος σε συνεδρίαση την οποία είχε με τους δεκατέσσερις (14) καθηγητές της Θεολογικής Ακαδημίας. Ο π. Χριστόδουλος έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από το καθηγητικό σώμα.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε τον π. Ιγνάτιο και τους καθηγητές της Θελογικής Ακαδημίας. Καλωσόρισε θερμά τον νέο Διευθυντή π. Χριστόδουλο και δήλωσε. «Ευχαριστώ και δοξολογώ τον Τρισάγιο Θεό που η Θεολογική μας Ακαδημία μέχρι τώρα πήγε τόσο καλά και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και με τον νέο Διευθυντή π. Χριστόδουλο θα συνεχίσει την όμορφη πορεία της ανοδικά και με περισσότερες επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου