Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Λήξη για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με το Brooklyn

Λήξη για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με το Brooklyn
Το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κατεβάζει την αυλαία του με την πρώτη προβολή του Οσκαρικού φαβορί(που είχε εντυπωσιάσει στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance), «Brooklyn» του John Crowley.
Βασισμένη στο βραβευμένο best-seller του Colm Tóibín, η ταινία διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία, ξεκινά μια νέα ζωή στο Μπρούκλιν.
Όπως κάθε χρόνο, της προβολής θα προηγηθεί η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, στην οποία θα απονεμηθούν ταΒΡΑΒΕΊΑ του 28ου Πανοράματος. Τρεις κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν τις νικήτριες ταινίες, από τις συνολικά 12 που συμμετείχαν στο φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα. Την πρώτη επιτροπή αποτελούν μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI): Από τη Ρωσία, η Victoria Smirnova, από τη Γαλλία ο Jean-Max Mejean και από την Ελλάδα, η Ιφιγένεια Καλαντζή.
Φέτος, για πρώτη φορά, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου θα δώσει το δικό τηςΒΡΑΒΕΊΟ, το οποίο θα απονείμει τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Τάσο Γουδέλη, Λευτέρη Αδαμίδη και Νέστορα Πουλάκο, ενώ όπως κάθε χρόνο, το κριτήριο του κοινού θα αποτυπωθεί από την πενταμελή επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού Αθηνόραμα. 
Τέλος, στην τελετή, θα βραβευθούν με το Ειδικό Βραβείο του Φεστιβάλ, ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος και ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου

Σταυρούλα Πανοπούλου       www.debop.gr

Κινηματογράφος Όπερα 1, Ακαδημίας 57, Αθήνα
02.12.2015
Τε: 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου