Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2015» ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΙΒΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων πραγματοποίησε την απονομή των βραβείων «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ UNESCO» με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αξιόλογων λυρικών καλλιτεχνών.
Συμμετείχαν:
Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο - Διονύσης Μελογιαννίδης, τενόρος
Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη, σοπράνο - Ρενίσα Λάτσκα, σοπράνο,
-         Δέσποινα Παναγιώτου, σοπράνο - Γεωργία Τσολάκη, βιολί –
-         Ειρήνη Τσολάκη, πιάνο - Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ειρήνη Τσολάκη πιάνο

Στο πρόγραμμα ερμηνεύτηκαν άριες από τις όπερες «La Wally» του Καταλάνι, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γκουνώ, «Σικελικοί Εσπερινοί», «Τροβατόρε» και «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, «Η Χώρα του Μειδιάματος» του Λέχαρ και άριες από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» και Lieder του Παναγιώτη Καρούσου.
Η αντιπροσωπεία της UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποίησε τις απονομές των βραβείων «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ UNESCO 2015».
Η κυρία Αγγελική Πιτσόλη, Διευθύντρια Ισότητας των Φυλών, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, μετέφερε το μήνυμα και τον χαιρετισμό του κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.
Την παρουσίαση εκαμε ο Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης και διευθυντής του Τμήματος Όπερας και Κλασικής Μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων.
Παραβρέθηκαν ο Γεώργιος Σιωράς, Ιδρυτής και Διευθυντής του Διεθνούς Ωδείου Αθήνας, η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, βραβευθείσα με το βραβείο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ UNESCO 2014», η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μάρθα Αράπη, η καθηγήτρια κλασικού τραγουδιού Λαρίσα Ιασωνίδου, κ.α.
Η συμβολή της Μαρίας Κάλλας στην όπερα ήταν τόσο μεγάλη που άλλαξε την ιστορία της όπερας ώστε σήμερα να μιλούμε για πριν και μετά την Μαρία Κάλλας.
Τα «ΒΡΑΒΕΊΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων δίνονται προς τιμήν της σε ταλαντούχους Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες με την παρότρυνση της προσφοράς στον χώρο που μεγαλούργησε η Μαρία Κάλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου