Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Τεράστιο άγαλμα του Σοφοκλή σε πάρκο της Νέας Υόρκης

Ένα ογκώδες χάλκινο άγαλμα του Σοφοκλή εγκαταστάθηκε στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια.
Πρόκειται για το τελευταίο άγαλμα που θα προστεθεί στη συλλογή του πάρκου. Στο ίδιο πάρκο έχουν ήδη εγκατασταθεί μια προτομή του Αριστοτέλη, ένα άγαλμα του Σωκράτη και ένα της θεάς Αθηνάς.
«Η ολοκλήρωση του έργου ήταν μια μακρά διαδικασία» δήλωσε ο Γιώργος Σταματιάδης, ταμίας της Athens Square Inc., της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της γειτονιάς που φιλοξενεί στο πάρκο διοργανώσεις διασκέδασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλήρωσε για την ολοκλήρωση του έργου.
Τα ελληνικά αγάλματα στο πάρκο ήταν το όραμα του Έλληνα Dennis Syntilas, ο οποίος ίδρυσε πριν από τα χρόνια τη ομάδα Athens Square και απεβίωσε τον Ιανουάριο σε ηλικία 85 ετών. «Ήθελε να έχει ένα μικρό πολιτιστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν και να συνομιλούν» δήλωσε ο Σταματιάδης.
«Οι άνθρωποι απλά θα συγκεντρώνονται εδώ τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ακούν λαϊκή μουσική» συμπληρώνει.
sofoclis
sofoclis
Χρειάστηκαν 4 ή 5 χρόνια για να συγκεντρώσουν περίπου 170.000 δολάρια για τοάγαλμα του Σοφοκλή, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και το κόστος της ετήσιας συντήρησης, όπως το γυάλισμα. Το χάλκινο άγαλμα δημιουργήθηκε από τοπικό καλλιτέχνη Chris Vilardi, και έχει ύψος 2,3 μέτρα.
Το πρώτο έργο τέχνης ήταν ένα άγαλμα του Σωκράτη, το οποίο προστέθηκε στο πάρκο το 1993. Η ομάδα χρηματοδότησε επίσης την προσθήκη των τριών στηλών το 1996.
athena
Ο δήμαρχος της Αθήνας δώρισε το άγαλμα της Αθηνάς στο πάρκο το 1998, ενώ η προτομή του Αριστοτέλη ήταν δώρο από την ελληνική περιοχή της Χαλκιδικής το 2008. Το πάρκο ανακαινίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 850.000 δολαρίων.
Θα υπάρξει μια επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Σοφοκλή, το Σάββατο, 28 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πάρκο.
park
Πηγή: ellines.com
Ο Παναγιώτης Καρούσος με τον τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη
Τον Μάρτιο του 2009 ο Παναγιώτης Καρούσος τραγούδησε την «Μακεδονία Ξακουστή», στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη που ξέγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και σύσσωμη την ομογένεια στην Πλατεία της Αθήνας, Athens Square Park Astoria.
Ο Παναγιώτης Καρούσος στο Πάρκο Αθηνών στο άγαλμα του Σωκράτη
Επίσης Τον Μάρτιο του 2009 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ανέβασε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την συναυλία «Από τον Μότσαρτ στον Καρουσο», με αποσπάσματα από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου διανθισμένες από τα έργα του Μότσαρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου