Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

«Πορφύρα» μια Ελληνική ροκ όπερα

Το ντεμπούτο της Ελληνικής ροκ όπερας «Πορφύρα» θα λάβει χώρα στο Carnegie Hall στο Θέατρο Zankel Hall την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 στις 8:00 μ.μ.

Η Ελληνική ροκ όπερα «Πορφύρα» προέκυψε από την απλή ιδέα να συνδυάσει την Ελληνική Ιστορία και την Λαϊκή Μουσική με το Hard Rock και τη μελωδική metal.

"Ο Ποιητής θα τραγουδήσει σήμερα

Δέσμευσε την καρδιά μου και της αγαπημένης

Για την ένδοξη αυτοκρατορία της Ελλάδας

Για ό, τι η ψυχή του ανθρώπου απ’τον πολιτισμό στερήθηκε;"

Το προηγούμενο απόσπασμα έχει ληφθεί ως επιστέγασμα από το έπος της Πορφύρας «988AD- Στην εποχή του Βασιλείου Β αυτοκράτορα του Βυζαντίου», και που με ενθουσιασμό χαρακτηρίατικε ως «Βυζαντινή Rock» από τον Τύπο.

Αυτή είναι η ιστορία του Μεγάλου Πρίγκιπα Βλαδιμήρου των Ρώσων του Κιέβου και της Πριγκίπισσας Άννας Πορφυρογέννητης της Κωνσταντινούπολης. Συναντιούνται και ερωτεύονται στο ταραχώδες έτος 988 μ.Χ.. Μετά τη μετατροπή της χώρας του Βλαντιμίρ στην ελληνική Ορθοδοξία, και την εξισορρόπηση πάνω σε αυτή, εγκαινίασε μια δεύτερη χρυσή εποχή για το Βυζάντιο και ένα νέο πολιτισμό για τους νέους στη Ρωσία. Ο ήρωάς μας, ο Βλαντιμίρ ήταν ο πρώτος Βασιλιάς των Ρώσων, πρόγονος των Λευκορώσων, Ουκρανών και Ρώσων. Η Πριγκίπισσα Άννα συνέβαλε να γινει το Κίεβο ενα ισχυρό καλλιτεχνικό και θρησκευτικό βυζαντινό Κέντρο.

Πολλές ταινίες και βιβλία έχουν γραφτεί για να δοξάσουν το μικρό και πολιτιστικά δυναμικό έθνος της Ελλάδας. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε μια ροκ όπερα που να έχει συλλάβει ποτέ την εξελισσόμενη ιστορία του, σαν το δικό μας. Από τον Μέγα Αλέξανδρο στο απόγειο του Βυζαντίου, την ηλεκτρική κιθάρα σε χαρούμενη αρμονία με το μπουζούκι και το βιολί θα σας μεταφέρουν σε ένα επικό ταξίδι με πρωταγωνιστές τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των εραστών.
Καθώς ο κόσμος επικεντρώνεται πάλι στην Ελλάδα, δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της και όχι την πολιτιστική κληρονομιά της, αυτό είναι μια τέλεια στιγμή για να επανεξετάσει αυτό το λαμπρό παρελθόν για άλλη μια φορά.

Η Ροκ Όπερα «Πορφύρα» βασίζεται στην μπάντα του Billy Chrissochos και στο «επικό άλμπουμ της Πορφύρας " Πίστη, Αγώνας, Νίκη ". Διαθέτει επίσης νέες μουσικές συνθέσεις, ελληνικά λαϊκά τραγούδια, χορό της κοιλιάς σε χορογραφία της Dena Stevens Shazadi Dance Project, ηθοποιούς και ένα 12 άτομα ορχήστρα.

Αυτή θα είναι μια σέξι διασκέδαση, με ιστορικές αναφορές στην ελληνική, ρωσική και στη Μεσόγειο, μέσω της μουσικής.
Η μπάντα μας θα κάνει το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall στο Θέατρο Zankel Hall την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 στις 8:00 μ.μ.
Αυτή θα είναι η πρώτη ελληνική ροκ όπερα του είδους για το Carnegie Hall και ενα μεγάλο βήμα προς το Broadway.

Μπορείτε να πάρετε τα εισιτήρια σας τώρα από το Carnegie Hall στη διαδικτυακή τοποθεσία www.Carnegiehall.org.

Μπορείτε, επίσης, να μας βοηθήσετε οικονομικά και να υποστήριξετε του έργο και θα έχετε αποκλειστικά προνόμια VIP και δώρα, απο την εκστρατεία χρηματοδότησης στο Crowdzu (www.crowdzu.com). Αυτά τα χρήματα θα μας βοηθήσουν με τα έξοδα του θεάτρου και της παραγωγής, πρόβες, κοστούμια, σκηνικά και μάρκετινγκ της εταιρείας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.porphyraband.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου