Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Η αξέχαστη εμφάνιση του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στην μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη το 2008

Central Park, Manhattan, New York City 2008
Στις 6 Απριλίου το 2008 ο συνθέτης και βαρύτονος Παναγιώτης Καρούσος τραγούδησε εντυπωσιακά τα τραγούδια: Σαράντα Παλικάρια, ο Γέρο Δήμος, και Μακεδονία Ξακουστή, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης σε κοινό άνω των 150.000 θεατών και παρουσία του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.
Επίσης τραγούδησε την «Μακεδονία Ξακουστή», στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη που έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και σύσσωμη την ομογένεια στην Πλατεία της Αθήνας, Athens Square Park Astoria.
Το τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Υόρκης «WWOR/Channel -9» κάλυψε την  παρέλαση και  μεταδόθηκε ζωντανά από το Channel 9 του ομίλου Fox.
Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και ολοι αναφέρθηκαν οτι απο την εποχή του πρωταγωνιστή της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Νίκου Μοσχονά είχαν να ακούσουν βαρύτονο όπερας στην Παρέλαση.
Ηταν τέτοια εμφάνιση του Παναγιώτη Καρουσου που εντυπωσίασε τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ο οποίος θέλησε να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.
Οι οργανωτες της Μεγαλειώδους Παρέλασης της 5ης Λεωφόρου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης ειχαν ακούσει μια μερα πριν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη και του ζήτησαν να τραγουδήσει ως σπεσιαλ συμμετοχή και να τιμήσει την παρέλαση των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη.

Το 2008 ο Παναγιώτης Καρούσος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για το ανέβασμα της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης, και την Astoria Symphony Orchestra υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman.
Η έγκυρη εφημερίδα Πατρίδες έγραψε: «Ομογένεια Νέας Υόρκης. Την Κυριακή 30 του Μάρτη 2008, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Νέα Υόρκης και περιχώρων παρουσίασε το μουσικό αριστούργημα του ομογενή συνθέτη Παναγιώτη Κρούσου: “Προμηθέας”. Το μουσικό αυτό δημιούργημα του γνωστού καλλιτέχνη έχει εντυπωσιάσει και το παρελθόν φιλόμουσους ανεξάρτητα καταγωγής και πολιτιστικών παραδόσεων. Η εκτέλεση έγινε από την “Συμφωνική Ορχήστρα Αστόρια” υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman, κατενθουσίασε δε τα πλήθη των θεατών.»
2008 Greek Parade Poster


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου