Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Κ. ΠΕΤΡΟΥ Γ. ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ


Μέσα από τη ψυχή και τη καρδιά, από το νου και τη συνείδηση, αναπηδά σήμερα στη σκέψη όλων μας, το μεγάλο χρέος. Και αυτό το χρέος δεν είναι μόνο καθήκον εθνικό μα και προνόμιο. Προνόμιο του Έλληνα να χτίζει στους αιώνες καινούργιους Παρθενώνες.
Το 1821 και ο αγώνας μέχρι το τέλος του δεν είναι παρελθόν. Είναι παρόν και μέλλον. Τα διδάγματα του, είναι πάντα μεγάλα μηνύματα, που τα πήραν οι αύρες στα φτερά τους και πέρασαν από γενιές σε γενιές, από στοχασμούς και καρδιές και τα φέρνουν να τα αποθέσουν στους πόθους και τις ελπίδες του σήμερα.
Τα μηνύματα αυτά  με το πνεύμα, της εθνικής επετείου, μας εμπνέουν να διατηρούμε άσβηστες τις λαμπάδες της εθνικής μας Ανάστασης, για να φωτίζουν το δρόμο μας προς τα πεπρωμένα της φυλής και τα ιδανικά του έθνους. Τα ιδανικά της θρησκείας και της πατρίδας με το πιστεύω του Γέρο του Μοριά και τις προσευχές του Κανάρη. Να μας οδηγούν στο δρόμο του χρέους και του καθήκοντος.
Η σημερινή κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας  έχει πολλές ομοιότητες και είναι ανάγκη να μας καθοδηγούν τα διαχρονικά μηνύματα του 1821. Να ενστερνιστούμε την ενότητα, την αγωνιστικότητα, τη συσπείρωση και την εθνική ομοψυχία προκειμένου το βαρύ χειμώνα να διαδεχθεί η ωραία άνοιξη, από την οικονομική σκλαβιά που προωθούν ξένα κέντρα, θιασώτες της παγκοσμιοποίησης. 
Από τη φλόγα της 25ης Μαρτίου άναψε μια τεράστια πυρκαγιά, η οποία φώτισε με το φώς της όχι μόνο το υπόδουλο γένος των Ελλήνων αλλά και όλους τους υπόδουλους λαούς εκείνης της εποχής. Σήμερα έχει μπροστά της η πατρίδα μας, μια άλλη μεγάλη πρόκληση, να ανάψει μια καινούργια φλόγα και να απελευθερωθεί η ίδια και να δώσει τη φλόγα αυτή, όπως και τότε και στα υπόλοιπα  Ευρωπαϊκά κράτη από την  ύπουλη σημερινή σκλαβιά, της εξαθλίωσης.
Είναι καθήκον όλων μας να  διατρανώσουμε στους τύμβους των πεσόντων, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, να στείλουμε ένα μήνυμα υπενθύμισης  ότι η Πατρίδα μας έχει περάσει δύσκολες ιστορικές περιόδους, αλλά όταν χρειασθεί να υπερασπιστεί την ελευθερία της, την εδαφική ακεραιότητα  αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια της, γνωρίζει πολύ καλά να ενώνεται και να αναγεννιέται από τις στάχτες.
Εμείς σαν Έλληνες που ζούμε σε αυτή την όμορφη και δυνατή χώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους ήρωες του 1821 και να πανηγυρίσουμε με λαμπρότητα στη 5η λεωφόρο τα κλέη και τα κατορθώματα αυτών που έχυσαν το αίμα τους τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
Ας καλλιεργήσουμε τέλος και εμείς τα χαρίσματα των αγωνιστών, λαϊκών και κληρικών του 1821, ανατιμώντας τις δυνάμεις μας, τα εθνικά μας πιστεύω, τις αρετές και τις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανικού μας πνεύματος και καταπολεμώντας τα κηρύγματα της μισαλλοδοξίας και του διχασμού που καλλιεργούν ανάμεσα μας οι εχθροί του έθνους. Ας παραμείνουμε πάντα Έλληνες για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Οδηγός μας η γνώση της Ιστορίας, πίστη μας η πίστη στο Θεό και τη πατρίδα, πυξίδα μας οι αρετές της φυλής και στόχος μας τα πεπρωμένα του έθνους μας.
Ζήτω  το έθνος μας 
Ζήτω η ήρωες του 1821
Ζήτω η Ομογένεια
Ο Θεός να προστατεύει την Ελλάδα και την Αμερική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου