Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η όπερα "Ολυμπιακή Φλόγα" - "Τραχίνιες" του Σοφοκλή στο Παγκοσμίας φήμης Λίνκολν Σέντερ - Lincoln Center

March 27, 2016New York, NY, United StatesDemetrios Jussi Tsinopoulos 
Χθες βράδυ στο Παγκοσμίας φήμης Λίνκολν Σέντερ πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην ιστορία του χώρου εκείνου παράσταση Ελληνικής Όπερας. Μία περήφανη αλλά και ιστορική στιγμή για όλους όσους αποτέλεσαν μέρος αυτής της καταπληκτικής και πετυχημένης βραδιάς αλλά και για τον Ελληνισμό.
Έλληνες ομογενείς και Αμερικάνοι, έδωσαν το παρών και κατά γενική ομολογία καταευχαριστήθηκαν την παράσταση, του θαυμάσιου έργου του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου "Ολυμπιακή Φλόγα".
Επίσης αξίζει να τονίσω ότι σε τούτη την παράσταση είδαμε την "γέννηση" της Ελληνοαμερικάνικης Ορχήστρας υπό της διεύθυνση του πολλά υποσχόμενου Τζέστιν Πάϊπερ η οποία απο δω και στο εξής θα δώσει την κινητήρια δύναμη για πολλές νέες λυρικές δημιουργίες στις Η.Π.Α αλλά και εκτός.
Η αρχή έγινε και η συνέχεια φαντάζει ελπιδοφόρα για όλους.
Η στήριξη από τους διάφορους φορείς είναι απαραίτητη για τη διάδωση των υπέροχων δημιουργιών Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και μη, όπως και του Ελληνισμού αλλά και του Ελληνικού Πνεύματος, κάτι το οποίο δεν περιορίζεται στους Έλληνες αλλά σε όλους τους ανθρώπους που έχουν το πάθος τη δίψα και τη φλόγα μέσα τους για δημιουργία.
Από την πλευρά μου ως ένα από τα πολλά γρανάζια αυτής της ιστορικής παράστασης, θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλειο Χρυσοχόο πρώτα αλλά και όλους τους υπέροχους ανθρώπους που μας στήριξαν όπως και τους φορείς που έδωσαν το παρών The Federation of Hellenic Societies of Greater New York, και Hellenic American Center of the Arts / Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών αλλά και να ευχαριστήσω αυτούς που δεν έδωσαν το παρών και δεν στήριξαν γιατί μας πεισμώνουν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να τους αναγκάσουμε να έρθουν κοντά μας.
Με πολλή αγάπη,
Δημήτριος Τσινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου