Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γιώργος Μάνδυλας / Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο Α' κορυφαίος- αναπληρωτής Εξάρχων στα Α΄Βιολιά της Ορχήστρας μας, Γιώργος Μάνδυλας, προτείνει για το #μένουμεσπίτι ένα ταξίδι στο πολλαπλών αναγνώσεων σύμπαν του Τσαϊκόφσκυ:
"«Ο Τσαϊκόφκσυ είναι από τους πιο αγαπημένους μου συνθέτες. Ένας χαρισματικός δημιουργός με ανεξάντλητες μελωδικές ιδέες, άλλοτε μελαγχολικές και άλλοτε γλυκές, που πάντα σε συνεπαίρνουν. Μου αρέσει πολύ η ικανότητα του να αυξάνει σταδιακά την δραματική ένταση μιας μουσικής φράσης οδηγώντας την σε ένα συγκινησιακό αποκορύφωμα που αγγίζει έντονα τα αισθήματα του ακροατή.
Προτείνω ειδικά τις τρεις τελευταίες συμφωνίες του, την 4η, 5η αλλά και την 6η, οι οποίες είναι καταπληκτικά έργα. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω και το πανέμορφο Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα.
Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να διατηρήσουμε την επαφή μας με τους φίλους της συμφωνικής μουσικής παρουσιάζοντας ένα έργο την εβδομάδα στο κανάλι της ΚΟΑ στο YouTube. Επειδή όμως η ζωντανή ακρόαση στην αίθουσα συναυλιών δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την τεχνολογία, ανυπομονώ όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου να έρθει σύντομα η στιγμή που θα επανέλθουμε στην κανονική μας μουσική δράση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου