Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

GALA ΟΠΕΡΑΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2019 οργάνωσε ο «Ελληνο-Ευρασιατικός Σύνδεσμος» πρόεδρος Ξενοφών Λαμπράκης XL

Ολίμ Κασίμοβ, Ελευθέριος Σκιαδάς, Ξενοφών Λαμπράκης XL 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά « Gala Όπερας - Βραβεία  Μαρία Κάλλας 2019 »  την οποία οργάνωσε 
ο «Ελληνο-Ευρασιατικός Σύνδεσμος»  (πρόεδρος Ξενοφών Λαμπράκης XL)  υπό  την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν  ( κ.Ολίμ Κασίμοβ, Γενικός Πρόξενος) και την στήριξη του «Ελληνικός Σύλλογος Μάρια Κάλλας   » ( πρόεδρος  κα. Λιάνα Σκούρλη ).  Η εκδήλωση , την οποία παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ήταν  αφιερωμένη στην  διεθνούς  φήμης  ελληνίδα σοπράνο της όπερας Μαρία Κάλλας.
Ξενοφών Λαμπράκης XL 
Η  γνωστή ηθοποιός κα Ελένη Φιλίνη  διάβασε  αποσπάσματα από την βιογραφία  της μεγάλης ΝΤΙΒΑ  και προβλήθηκε  ντοκιμαντέρ με αυθεντικές  της ερμηνείες.
Ολίμ Κασίμοβ, Ξενοφών Λαμπράκης XL 
Νέοι ταλαντούχοι λυρικοί  μονωδοί ερμήνευσαν  διάσημες άριες & ντουέτα από όπερες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας (  Traviata, Macbeth, Trovatore, La Rondine, Samson et Dalila, Don Pasquale, Ernani), καθώς και  άριες  από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» & «Τραχίνιες» του γνωστού Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. 
Οι βραβευθέντες  με το μετάλλιο ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ Έλληνες και Φιλέλληνες  είναι πρόσωπα αφιερωμένα στην μνήμη της Μαρία  Καλλας και στην διάδοση  της ελληνικότητάς της  , αφού και το όνομα  Μαρία Κάλλας είναι  ταυτισμένο με την Ελλάδα και η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο. 
Βραβεύτηκαν : η Κα Κική Μορφονιού (Μεσόφωνος),  η Κα Έλενα Ματθαιοπούλου (Συγγραφέας),  η κα. Νίνα Κουκουράκη (Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum» & International Grand Prix Maria Callas) κ.Κωνσταντίνος Μπιτζάνης (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), ο Κ. Φώτης Παπαθανασίου ,   (Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη), ο κ. Νίκος Φλωρος  Γλύπτης), ο κ. Παναγιώτης Καρούσος  (συνθέτης ) , ο κ. Ξενοφών Λαμπράκης XL (Πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου), η Κα Λιάνα Σκουρλή, (Πρόεδρος του «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» ) .
Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων η κα. Πόπη Δομάζου  βράβευσε τους  λυρικούς   καλλιτέχνες :  Ειρήνη Κώνστα (σοπράνο), Βασίλης Ασημακόπουλος(μπάσος), Κατερίνα Μποτώνη (μεσόφωνος), Λιουντμίλα Μπονταρένκο (σοπράνο), Μαριάνθη Γρηγοριάδου (σοπράνο), Μαρίζα Κιοσέογλου (σοπράνο). Τους θαυμάσιους λυρικούς καλλιτέχνες συνόδεψαν άρτια στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος και ο Παντελής Λεγάκης
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ  κα. Άννας Ροκοφύλλου, και της τ. Υπουργού Τουρισμού και βουλευτού Α’ Αθηνών κα. Ολγα Κεφαλογιάννη.  
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδημαρχος κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη  και η Αυτοκρατορική Υψηλότης , Πριγκίπισσα Χαρούλα του Μαυροβουνίου και πολλοί άλλοι. 
Την θριαμβευτική και επιτυχημένη αυτή εκδήλωση για την  αθάνατη  Μαρία Κάλλας ακολούθησε  γεύμα στο ιστορικό καλλιτεχνικό εστιατόριο "Μαγεμένος Αυλός" για τους  βραβευθέντες  και τους καλλιτέχνες.
 
 
 
 
  
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου