Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Προβολή της ταινίας «Αποκάλυψη του Ιωάννη» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ορθόδοξου Φεστιβάλ «Ακτινοβόλος Άγγελος»

Mόσχα, 29 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει εημέρωση σχετικά με την παρουσίαση-προβολή της κινηματογραφικής δημιουργίας-βίντεο (vizualization) του Έλληνα καλλιτέχνη-εικαστικού-φωτογράφου Σαράντου Σακελλάκου «Αποκάλυψη του Ιωάννη», που θα προβληθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ορθόδοξου Φεστιβάλ «Ακτινοβόλος Άγγελος» στις 5 Νοεμβρίου 2019, ώρα 15.45, στονκινηματογράφο «Poklonka», ο οποίος στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945, επί της πλατείας: 3, Pobedy sq. (metro station “Park Pobedy”).

Το Διεθνές Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ακτινοβόλος Άγγελος» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου του Ιδρύματος κοινωνικό-πολιτιστικών πρωτοβουλιών Σβετλάνας Μεντβέντεβα, καθώς και με τη σύμπραξη του Αγιοτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.    
Η οπτική βίντεο-δημιουργία βασίζεται στο κείμενο «Η αποκάλυψη του Ιωάννη» στην παραλογή του Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963. Συνάμα, ο Σαράντος Σακελλάκος εμπνεύστηκε από το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, ενώ έχει ήδη δημιουργήσει έργα θρησκευτικού χαρακτήρα (π.χ. «Η λειτουργία στους πρόποδες της Ακρόπολης», «Άγιον Όρος – Μαρτυρία Πρώτη», «Άγιον Όρος – Μαρτυρία Δεύτερη»).

Ο Σαράντος Σακελλάκος, δημιουργός μουσικών άλμπουμ, μυημένος στην καλλιτεχνική φωτογραφία – μία τέχνη την οποία δίδασκε στο Ινστιτούτο για δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, διαπιστώνει ότι κάθε φωτογραφία αντικατοπτρίζει μια μοναδική μουσική αρμονία, καθώς και δημιουργεί «τις ηχητικές εικόνες» του έργου, που βασίζονται στη σύνθεση της φωτογραφίας – άριστου συνδυασμού ποιότητας και ήχου.   
Περισσότερες πληροφορίες δύναθσε να αντλήσετε στον Ιστότοπο:http://luchangela.ru/vzsrsk19.html
Κράτηση εισιτηρίων: http://tickets.luchangela.ru/
Κατωτέρω παρατίθεται μήνυμα του σκηνοθέτη Σαράντου Σακελλάκου προς τους Ρώσους θεατές:
«Αυτή τη στιγμή, που έχει τόση μεγάλη σημασία για την καριέρα μου, την ημέρα που μου αποδίδεται η τόσο μεγάλη τιμή να παρουσιάσω τη δική μου ταινία, λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας.
Ευχαριστώ τους φίλους μου από τη Ρωσία και, εφ΄όσον όλοι, κάτω από το «θεϊκό, ανοιχτό, ουράνιο αγκάλιασμα του Ορθοδόξου Χριστιανισμού», περπατάμε δίπλα στο μονοπάτι που πρωτοδιέσχισε ο Χριστός, αισθάνομαι ευτυχής που αυτό συμβαίνει εδώ σήμερα, στο ποίμνιο της Μεγάλης Ρωσικής Εκκλησίας. Η ταινία «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» αποτελεί το μοναδικό προφητικό ιερό κείμενο της Καινής Διαθήκης, που απευθύνεται σε όλους, όσοι θα προσέλθουν να την παρακολουθήσουν με σεβασό σε αυτή την θαυμάσια βραδιά-εκδήλωση, που διοργανώθηκε από εσάς.
Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να δημιουργηθεί αυτή η ταινία, αφού στο Άγιον Όρος, στο νησί της Πάτμου και γενικά σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου ο πλούτος των βυζαντινών χειρογράφων είναι σπουδαίος, τα ηλεκτρονικά βυζαντινά αρχεία που φωτογράφισα έπρεπε να υποβληθούν σε ταξινόμηση και έρευνα, ακολουθούμενα από ένα μιξάζ πολυάριθμων αποσπασμάτων, (με την απαραίτητη προσοχή, βέβαια), έτσι ώστε αυτό το έργο να μπορεί να σας παρουσιαστεί στο μέλλον.
Μοναδικός μου στόχος ήταν μέσα σε μια ώρα και σαράντα έξι λεπτά, οι θεατές να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, να μπορούν να αντιληφθούν την πλούσια και δυναμική συλλαβή του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή, το λόγο, με τον οποίο απευθύνεται στους Χριστιανούς, ώστε να δυνάμεθα να αντιληφθούμε το μέγεθος του αγώνα του Χριστιανισμού εναντίον των δυνάμεων του σκότους, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, όταν θα εμφανιστούμε όλοι ενώπιον του Δικαστηρίου και ο καθένας από εμάς θα πάρει τη θέση του.»


Σας περιμένουμε! 
5 Νοεμβρίου 2019, ώρα 15.45
Κινηματογράφος «Poklonka»
Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941–1945
3, «Pobedy sq.»
metro station «Park Pobedy»

Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.




ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου