Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Φθινοπωρική συνεδρίαση του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

Συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά με τη νέα σύνθεσή του, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, για μια ολόκληρη ημέρα στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στο Τορόντο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, που επέστρεψε από τις συνεδριάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, διεβίβασε την αγάπη και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, σε όλα τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση άρχισε και τελείωσε με προσευχή και θαυμάσιους βυζαντινούς ύμνους.

Ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιερέων, έκανε την εισήγηση στο αγιογραφικό ανάγνωσμα «γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» Ιωάν 8, 32. Το αγιογραφικό αυτό ανάγνωσμα είναι το σύνθημα της Ι. Αρχιεπισκοπής για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Μετά το αγιογραφικό ανάγνωσμα και πνευματική συζήτηση επ’ αυτού, έγινε η εκλογή της νέας εκτελεστικής επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έκανε την έκθεση πεπραγμένων από την τελευταία συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και έδωκε τις κατευθυντήριες γραμμές για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στη συνέχεια, οι περισσότερες από είκοσι (20) επιτροπές του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, παρουσίασαν γραπτές εισηγήσεις, οι οποίες συζητήθηκαν και ελήφθησαν σωστές και συνετές αποφάσεις επ’ αυτών.

Η προσοχή των συνέδρων επικεντρώθηκε στη στρατηγική για τη συμμετοχή των νέων και όλων των ορθοδόξων χριστιανών στα προγράμματα της Ι. Αρχιεπισκοπής και στο πως όλοι οι πιστοί σε όλο τον Καναδά, θα συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας.

Πολλά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν θα συζητηθούν, επίσης, στην ετήσια πνευματική συνέλευση των ιερέων ολοκλήρου του Καναδά, η οποία συνέρχεται από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019, στο Kingston, Ontario.

Τις εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου παρηκολούθησαν, ο Πρέσβης της Κύπρου στον Καναδά κ. Β. Φιλίππου και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Β. Μαλιγκούδης, οι οποίοι στο γεύμα του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου μίλησαν και έφεραν το μήνυμα της Κύπρου και της Ελλάδας. Στη συνέχεια, συνεχάρησαν τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο για το θαυμάσιο έργο το οποίο γίνεται στον Καναδά, αλλά και για την ανύψωση της Ι. Μητρόπολης Τορόντο, σε Αρχιεπισκοπή Καναδά και του ιδίου, σε Αρχιεπίσκοπο Καναδά, Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Αρκτικής. Οι εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, τελείωσαν με ύμνους και προσευχές και το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ευχαρίστησε τα υπερσαράκοντα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου από όλον τον Καναδά και δοξολόγησε τον Θεό για τις τόσες Του ευλογίες που χαρίζει στην Εκκλησία μας στον Καναδά.

Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου