Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Σύμκο (Οι Νέοι για τους Νέους)

Διανύοντας τον 30ό κύκλο της, η σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους" αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.
Ο Γιάννης Σύμκο γεννήθηκε στον Καναδά το 1996. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των δέκα ετών. Σπούδασε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη και Μαρία Παπαπετροπούλου, από όπου έλαβε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο και πτυχίο αρμονίας με άριστα. Σήμερα, σπουδάζει πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με καθηγητή τον Ιγκόρ Πέτριν. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ στη Ρωσία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στην Ουγγαρία και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Παρνασσός, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη - Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης).
Έχει συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και συνοδεύοντας σεμινάρια με καλλιτέχνες όπως οι Leo Winland, Michael Faust, Andrea Huber, Tino Brütsch, Indira Rahmatulla, Bianca Breitfeld και Amelie Fleetwood. Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και με τη Sinfonietta Αθηνών.
Αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός του για τη σύγχρονη μουσική δημιουργία είναι η ηχογράφηση των πιανιστικών έργων του Στάθη Γυφτάκη, η συμμετοχή σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σε συναυλίες της τάξης σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχε σε παρουσίαση του έργου του Γιάννη Χρήστου "Αναπαράστασις Ι - Ο Βαρύτονος" υπό τη διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου.
Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Ντόρα Μπακοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Sergei Senkov, Alan Weiss, Balázs Szokolay, Διονύση Μαλλούχο, Harald Ossberger και Mia Hynes.
Τέλος, έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς: Διαγωνισμός Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μάιος 2016 (Α' Βραβείο), 7ος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών Άνδρου 2015 (Γ' Βραβείο) και Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα 2014 (Α' Βραβείο).
Πρόγραμμα
J. Haydn: Σονάτα για πιάνο σε μι ύφεση μείζονα Hob. XVI: 52 / C. Debussy: Images δεύτερο τεύχος / C. Debussy: Σπουδή αρ. 11 / R. Schumann: Φανταστικά Κομμάτια έργο 12 /
Ν. Σκαλκώτας: Romance - Lied από τα 32 Κομμάτια, AK 70

Σάββατο 21 ΑΠΡΙΛΙΟY 2018
ΩΡΑ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41
106 80 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000


https://www.facebook.com/events/222665091809064/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου