Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος βιολοντσέλο, Θοδωρής Ιωσηφίδης πιάνο

Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και ο Θοδωρής Ιωσηφίδης είναι τακτικοί συνεργάτες και ιδρυτικά μέλη του Trio el Greco.
Εδώ συμπράττουν σε μια συναυλία με άξονα δύο εμβληματικές σονάτες του ρεπερτορίου για βιολοντσέλο και πιάνο που τις χωρίζει σχεδόν ένας αιώνας. Πρόκειται για την δεύτερη σονάτα του Ludwig van Beethoven, έργο της πρώτης περιόδου του συνθέτη γραμμένο το 1796 και την δεύτερη σονάτα του Johannes Brahms, έργο ωριμότητας που χρονολογείται στα 1886. Σαν ένα ιντερλούδιο ανάμεσα σε δύο μεγάλα δραματικά έργα, θα ακουστούν τα πιο ονειρικά "Φανταστικά Κομμάτια" του Robert Schumann, που γράφτηκαν αρχικά για κλαρινέτο αλλά έχουν καθιερωθεί και στο ρεπερτόριο του βιολοντσέλου.
Ο Αλέξης Καραϊσκάκης βραβεύτηκε ως ο "καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς" από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής το 2011. Παίζει με την ίδια άνεση τόσο μπαρόκ, όσο και μοντέρνο τσέλο, με το ρεπερτόριό του να εκτείνεται από την πρώιμη μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Είναι καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Ο Θοδωρής Ιωσηφίδης έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο St.Martin-in-the-fields στο Λονδίνο, στο City Halls της Γλασκώβης, στο Edinburgh Festival Centre και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει συνοδεύσει τις όπερες "Ωραία Ελένη" του J. Offenbach στο θέατρο Olvio, "Διδώ και Αινείας" του H. Purcell στο θέατρο Βικτώρια και "TroubleinTahiti" του L. Bernstein στο θέατρο Σημείο. Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στο Φεστιβάλ Χορού του 2016, καθώς και με το Φεστιβάλ Αθηνών στην όπερα του Κορνήλιου Σελαμσή "Λεόντιος και Λένα".

Πρόγραμμα
L. v. Beethoven: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 2 σε Σολ Ελάσσονα, Op. 5 / R. Schumann: Φανταστικά κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο, Op. 73 / J. Brahms: Σονάτα για βιολοντσέλο αρ. 2 και πιάνο σε Φα Μείζονα, Op. 99

Πέμπτη 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΩΡΑ 20:30
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 €- ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 5 €
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 
106 80 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000


https://www.facebook.com/events/297992167399602/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου