Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μια θαυμάσια βραδιά γεμάτη ποίηση Ιάσωνα Λειδινού και μουσική Ελευθέριου Καλκάνη στο Public Cafe Συντάγματος

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018. Τραγούδια από το ορατόριο «Λειτουργικό για μια Πατρίδα» σε ποίηση Ιάσωνα Λειδινού και μουσική Ελευθέριου Καλκάνη. Πήραν μέρος οι ερμηνευτές: Βικτωρία Ταγκούλη και Σπύρος Κλείσσας με το μουσικό σύνολο αποτελούμενο από τους: Γιάννη Ταυλά, κιθάρα, Δημήτρη Καζάνη, βιολί και Στέφανο Χατζηαναγνώστου, φλάουτο.
Η μουσική του σπουδαίου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, αρχιμουσικού και μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συγκίνησε τους ακροατές που τον καταχειροκρότησαν. Οι μελωδίες έντονα λυρικές ενορχηστρωμένες στο έντεχνο στυλ ελληνικού τραγουδιού συνυφασμένο με ατμοσφαιρική κλασική μουσική τεχνοτροπία σε ταξίδευαν σε εποχές Μάνου Χατζιδάκι.
Η αισθαντική Βικτωρία Ταγκούλη και ο έξοχος Σπύρος Κλείσσας με την βελούδινη φωνή ερμήνευσαν θαυμάσια τα τραγούδια: Η Χώρα εντός μου, Αγγίζοντας την Αριμάν, Εγειρόμενοι Ζαμπία, Η μπαλάντα του ξένου, Οι Λύκοι, Η Κραυγή, Φωτοπλημμύρα.
Ο ποιητής Ιάσωνας Λειδινός διάβασε ποιήματά του, ενώ αναφέρθηκαν στο σημαντικό ποιητικό του έργο, η Μαριλένα Κόμη, ψυχοπαιδαγωγός-ψυχοθεραπεύτρια και διευθύντρια του Κέντρου Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ», ο Διονύσης Μαρίνος, δημοσιογράφος, βιβλιοκριτικός και συγγραφέας, και ο Πέτρος Κακολύρης, εκδότης -Εκδόσεις «Εύμαρος».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο βετεράνος βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωστής Δημητρακόπουλος, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, η διευθύντρια του Ωδείου Μάνδρας «Ε. Καλκάνης» Καθηγήτρια μουσικής Αγγελική Μακρυωνίτου, σύζυγος του Αρχιμουσικού, συνθέτη και μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, κ.α. 
 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου