Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ιεραποστολικό έργο Ι.Μ. Τορόντο



Η Ιερά μας Μητρόπολη συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά με δωρεές και να συμμετέχει στα διάφορα προγράμματα της Ορθοδόξου εξωτερικής Ιεραποστολής ανά τον κόσμο.

Για παράδειγμα, κάθε χρόνο διαθέτει δώδεκα χιλιάδες (12.000) καναδικά δολλάρια για τα ιεραποστολικά προγράμματα της Ι. Μητρόπολης Κορέας, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, και για άλλες πνευματικές δραστηριότητες στην Ασία.

Επιπλέον, όπως έχει καθιερεωθεί τα τελευταία χρόνια, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου στο Τορόντο πραγματοποιεί ζωντανή σύνδεση, μέσω Skype, και επικοινωνεί με αδελφούς και αδελφές του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Εφέτος, η ζωντανή σύνδεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 16 Μαρτίου, μετά την Δ ΄Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, όταν στη Σεούλ ήταν πρωί Σαββάτου. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος. Μίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς του Τορόντο και απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με την πρόοδο της ΟρΕκκλησίας στην Κορέα.

Επίσης, η Ιερά μας Μητρόπολη μας, διαθέτει ετησίως περίπου εξήντα χιλιάδες (60.000) καναδικά δολλάρια σε Ιερές Μητροπόλεις του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, όπου τόσο οι ιεραπόστολοι κληρικοί όσο και οι λαϊκοί εργάζονται ακούραστα για να προωθήσουν την Ορθοδοξία και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Τα ποσά που διατίθενται μέσω του ιεραποστολικού έργου της Ι.Μ. Τορόντο, ενισχύουν οικονομικά τα εξής προγράμματα:

  • Χτίσε μια Εκκλησία
  • Μικροί άγγελοι
  • Στήριξε έναν ιεραπόστολο ιερέα
  • Σκάψε ένα πηγάδι
  • Δοχείο αγάπης
  • Στήριξε ένα σπουδαστή

Παρόλο που το Τμήμα εξωτερικής Ιεραποστολής μας είναι ακόμα μικρό, η βοήθεια που προσφέρει είναι συγκεκριμένη και ουσιαστική. Μικρές και μεγάλες χρηματικές δωρεές ταξιδεύουν πολύ μακριά σε ιεραποστολικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο και διανέμονται στα προαναφερθέντα προγράμματα των Ορθοδόξων Μητροπόλεων ανά τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, ζητούμε από τους πιστούς στον Καναδά να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν το Τμήμα Ιεραποστολών μας. Για κάθε δωρεά παρέχεται φορολογική απόδειξη.

Καθώς βρισκόμαστε στην ιερή περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, ας καλλιεργήσουμε τις αρετές της ελεημοσύνης και της προσφοράς και ας θυμηθούμε τα λόγια του Ιησού Χριστού: «Αληθινά, σας λέω, ό,τι κάνατε σε έναν από τους ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου