Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χιλιάδες πιστοί στη γιορτή του Αγίου Νικολάου Τορόντο

Χειροθεσία Αναγνωστών και νέων Αρχόντων

Από την ακτή του Ειρηνικού μέχρι την ακτή του Ατλαντικού, οι Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά) γιόρτασαν και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Επισκόπου Μύρων. Φέτος, ο Μητροπολίτης Σωτήριος προεξήρχε στον Μ. Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Τορόντο.

Πριν τον Μ. Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε στη διμηνιαία σύναξη των ιερέων της περιοχής Τορόντο και περιχώρων, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα αναφορικά με την πρόοδο που σημειώθηκε φέτος στην Ιερά μας Μητρόπολη, καθώς και συγκεκριμένα σχέδια και στόχοι για το 2018. 
Κατά τη διάρκεια του Μ. Εσπερινού, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ευσεβείς χριστιανοί, ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροθέτησε πέντε παιδιά σε αναγνώστες. Άξιοι!

Επίσης, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος – την υψηλότερη τιμή που δίδεται από την Εκκλησία μας σε λαϊκούς-, στον Γεώργιο Καραγιανίδη, διακεκριμένο δικηγόρο και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και στον Ευάγγελο Σωτηρόπουλο, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ι. Μητρόπολης, ο οποίος έχει γράψει πολλά συγγράμματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
 
Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Ι. Ναός του Αγίου Νικολάου, έλαμπε πεντακάθαρος μετά τον πρόσφατο καθαρισμό των αγιογραφιών. Κατάμεστη και πάλι η εκκλησία με τους περισσότερους πιστούς να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με ενθουσιασμό για τη ζωή του Αγίου Νικολάου και για την πολυδιάστατη φιλανθρωπία του σε κάθε χριστιανό της εποχής του που είχε ανάγκη. Τέλος τόνισε πόσο αναγκαίο είναι στη σημερινή εποχή όλοι οι χριστιανοί να ομολογούν τον Ένα Αληθινό Θεό, Ιησού Χριστό, καθώς σύντομα θα γιορτάσουμε τη γέννησή Του και συμπλήρωσε λέγοντας τι θα βρούμε στον παράδεισο όταν θα πάμε εκεί.

Τόσο μετά τον Μ. Εσπερινό όσο και μετά τη Θ. Λειτουργία η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον π. Φ. Πάππα και την πρόεδρο κ. Α. Σωτηροπούλου, παρέθεσε νηστίσιμα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα στο παρακείμενο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης. Όλα ήταν άριστα οργανωμένα. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έψαλε με όλους τους πιστούς τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, συνεχίζοντας την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου