Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο Διάσημος Μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος

28/12/2017. Πετυχημένο το εορταστικό γκαλά του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό την εκπληκτική διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου ΚαλκάνηΑκούσαμε φανταστικές ενορχηστρώσεις του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη πάνω σε πασίγνωστα θέματα διεθνών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, καθώς επίσης και την Σουίτα από το μιούζικαλ West Side Story του Leonard Bernstein, υποδειγματικά ερμηνευμένη από τους άρτιους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό την έμπειρη μπαγκέτα του Διάσημου μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
Οι άρτιοι Σολίστ Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Μέτζο-σοπράνο, και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, τενόρος, τραγούδησαν αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής και αξέχαστα ελληνικά τραγούδια. Ιδιαίτερα η γνωστή μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου ερμήνευσε με ποικιλόμορφα χρώματα τραγούδια της αμερικανικής τζαζ μουσικής όπως το τραγούδι του Gershwin "I Got Rhythm', ενώ ο εξαίρετος τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ερμήνευσε με μεγάλη αισθαντικότητα ιταλικές καντσονέτες, όπως το πασίγνωστο "Parlami d'amore Mariù". 
Η ωραιότατη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων έγινε σε Μουσική Διδασκαλία του Σταύρου Μπερή. Την υποδειγματική Μουσική διεύθυνση έκανε ο βραβευμένος συνθέτης και αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης. H κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν τραγουδώντας και χειροκροτώντας ασταμάτητα. Μπράβο σε όλους τους και καλλιτέχνες και τους διοργανωτές του Δήμου Αθηναίων για την υπέροχη χριστουγεννιάτικη συναυλία, ίσως την πιο αξιόλογη των φετινών Χριστουγέννων!
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου