Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής Μελίτας Αντωνιάδου στον χώρο τέχνης ΗΩΣ

Ατομική έκθεση της Μελίτας Αντωνιάδου με θέμα αγαπημένα τοπία και τίτλο "Ευτυχισμένες Μέρες"
Τα έργα περιλαμβάνουν τοπία διαφόρων διαστάσεων, από μέρη τα οποία η ζωγράφος έζησε και αγάπησε - μεταξύ των είναι τοπία  από την Σίφνο,την Πελοπόννησο, αλλά και από το Σινά της Αιγύπτου και την Τοσκάνη της Ιταλίας. Ανάλογα με το μέρος, η επιλογή  της παλέτας αλλάζει κι έτσι η ένταση των χρωμάτων στα τοπία της Ελλάδας και της Ιταλίας δίνει τη θέση του σε πιο γήινους  συνδυασμούς που είναι πιο αντιπροσωπευτικοί της ερήμου. Εκτός από τοπία όμως, υπάρχουν και κάποιες προσωπογραφίες ανθρώπων  που συνάντησε σ’ αυτούς τους τόπους,καθώς και χαρακτικά που ανταγωνίζονται τις χρωματικές εναλλαγές με την αυστηρότητα  του μαύρου πάνω στο λευκό χαρτί.  
Ο τίτλος «Ευτυχισμένες Μέρες» περιγράφει τα αισθήματα της καλλιτέχνιδας το διάστημα που φιλοτεχνούσε τα συγκεκριμένα έργα -  αλλά και την αγάπη που έχει σε αυτούς τους τόπους που την φιλοξένησαν και κατά καιρούς την φιλοξενούν ακόμα.  Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί! Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση και κεράσματα!   
Η Μελίτα Αντωνιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αγγλία και στη συνέχεια ασχολήθηκε  με τη ζωγραφική,τη χαρακτική, την εικονογράφηση και το σκίτσο.Συνεργάστηκε για χρόνια με τις εκδόσεις Πατάκη ως εικονογράφος  παιδικών βιβλίων κι έχει εκδώσει παιδικά παραμύθια και ποιητικές συλλογές. Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Ίτανος, Μορφή, Μαΐστρος  και το 1999 ίδρυσε τις εκδόσεις Δορκάς με τις οποίες και ασχολήθηκε έως το 2013.Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό. H πρώτη της ατομική έκθεση έγινε στην γκαλερί Χρυσόθεμις στην Αθήνα το 2014.  

ΕΓΚΑΙΝΙΑ; ΤΡΙΤΗ 28 Νοεμβρίου 2017,  8 μ.μ.  
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  28 Νοεμβρίου - 16 Δεκεμβρίου 2017 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.  ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.00 - 20.00   ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 -15.00  
ΗΩΣ Χώρος Τέχνης. Χέυδεν 38, Πλατεία Βικτωρίας. Σταθμός ΗΣΑΠ.  Τηλ. 2108237111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου