Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η τελειότητα της μουσικής του Μότσαρτ ερμηνευμένη από τον σπουδαίο Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη και την άψογη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Η αίθουσα Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι ήταν κατάμεστη από κόσμο που καταχειροκρότησε τον πασίγνωστο μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη και τους καταπληκτικούς μουσικούς  της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
H συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας ήταν αφιερωμένη στον Wolfgang Amadeus Mozart (1756-91) με διάσημες εισαγωγές και άριες από τις πιο δημοφιλείς όπερες του κορυφαίου συνθέτη, όπως Μαγικός Αυλός, Έτσι κάνουν όλες, Γάμοι του Φίγκαρο, DonGiovanni, κ.α. Συμμετείχαν οι υψίφωνοι (σοπράνο) Άννα Κουζή και Ζωή Κάππου, σοπράνο με τη υπέροχη μουσική διεύθυνση του Ελευθερίου Καλκάνη. Ο ήχος της ορχήστρας μαγευτικός και οι μουσικοί στα σόλο έπαιξαν με την καταπληκτική ακρίβεια που χαρακτηρίζει την μουσική του Μότσαρτ.
Πρόγραμμα:
Εισαγωγή από την όπερα "Cosi Fan Tutte" “Έτσι κάνουν όλες”
"Una donna a quindici anni" άρια της Despina από την όπερα "Cosi Fan Tutte" “Έτσι κάνουν όλες”: Ζωή Κάππου, σοπράνο.
"Ach, ich fühl's" άρια της Pamina από την όπερα Die Zauberflote “O Μαγικός Αυλός”: Ζωή Κάππου, σοπράνο.
Εισαγωγή από την όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο “Le Nozze di Figaro”.
"Porgi amor" άρια (cavatina) της Contessa από την όπερα “Le Nozze di Figaro” Οι γάμοι του Φίγκαρο: Άννα Κουζή, σοπράνο.
“E Susanna non vien!… Dove sono” ρετσιτατίβο και άρια της Contessa από την όπερα “Le Nozze di Figaro” Οι γάμοι του Φίγκαρο: Άννα Κουζή, σοπράνο.
Εισαγωγή από την όπερα Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι).
Or sai chi lonore” άρια της Donna Anna από την όπερα Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι) : Άννα Κουζή, σοπράνο.
“Ah fugg il traditor”, άρια της Donna Elvira, από την όπερα Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι): Άννα Κουζή, σοπράνο.
"Welche Wonne, welche Lust" άρια της Blondchen από την όπερα Die Entführung aus dem Serail «Η Απαγωγή από το Σεράι»: Ζωή Κάππου, σοπράνο.
“Nehmt meinen Dank” άρια κοντσέρτου (KV383): Ζωή Κάππου, σοπράνο.
"In quali eccessi, o Numi!...Mi tradi quell'alma ingrata" ρετσιτατίβο και άρια της Donna Elvira, από την όπερα Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι): Άννα Κουζή, σοπράνο.
"Giunse alfin il momento ... Deh vieni non tardar" άρια της Susanna από την όπερα “Le Nozze di Figaro” Οι γάμοι του Φίγκαρο: Ζωή Κάππου, σοπράνο.

Duetto: "Canzonetta 'Sull'aria...che soave zeffiretto' ", ντουέτο της Susanna και της Contessa από την όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο “Le Nozze di Figaro”: Άννα Κουζή, σοπράνο και Ζωή Κάππου, σοπράνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

International Video Poetry Festival #11