Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Πνευματική Σύναξη Ιερέων και Πανορθόδοξος Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος — Τοροντο, Καναδά

Στις 5 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σωτήριος προεξήρχε στον Μ. Εσπερινό και στις 6 Αυγούστου στη Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής τηςΜεταμόρφωσης του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Πριν από τον Εσπερινό, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου έλαβε χώρα ιερατική σύναξη, όπου συμμετείχαν περίπου 30 ιερείς από το νότιο Οντάριο. Συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα στην ημερήσια διάταξη, αφορώντα την πρόοδο της Ιεράς μας Μητρόπολης, καθώς αρχίζουμε το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Ο εορτάζων Ι. Ναός της Μεταμόρφωσης ήταν κατάμεστος από πιστούς της περιοχής, Ακόμη και ο αύλειος χώρος και η αίθουσα γέμισαν και η ακολουθία μεταδιδόταν σε γιγαντοοθόνη. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Άκτιστο Φως του Χριστού. Συνέδεσε τη γιορτή με τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων – την απόλυτη έκφραση του φωτός και της ζωής του Θεανθρώπου Χριστού.

Την επομένη, εκατοντάδες πιστών Ορθοδόξων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, η οποία συνεορτάσθηκε από τον Μητροπολίτη Σωτήριο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μητροφάνη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, βοηθούμενους από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Μιχαήλ Μιχαήλ, και τους π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο, π. Bohdan Hladio (της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά) και π. Jovan Marjanac (της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας). Επίσης συμμετείχαν, η Ηγουμένη Αλεξία με μοναχές από την Ιερά Μονή Πατροκοσμά στο Βolton.

Η Θεία Λειτουργία εορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα και σχεδόν όλοι οι πιστοί προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο. Επίσης, κατά την παράδοση ευλογήθηκαν σταφύλια και διανεμείθηκαν στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την οπισθάμβονο ευχή, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Ευάγγελο Τζογανάκη, ένα από τα πέντε αδέλφια ευσεβούς οικογένειας από Kitchener-Waterloo. Αξιος!

Η Κοινότητα οργάνωσε γεύμα στην αίθουσα της εκκλησίας, όπου οι πιστοί είχαν πάλι την ευκαιρία να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Σωτήριο, για τα αγόμενα ονομαστήριά του. Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου