Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Κεφαλονίτη θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά (Φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της 18ης Ετήσιας Συνάντησης των απανταχού Κεφαλλήνων & Θιακών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Αυγούστου η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Κεφαλονίτη θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά και την ονοματοδοσία της ομώνυμης πλέον προβλήτας στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, οαντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρέσβης του Καναδά Keith Morrill, η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Παναγιώτα Κολοβού, η πρ. υπουργος κα Λούκα Κατσέλη, καθώς και εκπρόσωποι από την Κεφαλονιά και από τη διασπορά. Παρόντες εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακηςίων ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διονύσιος Βλάχος και η αντιπρόεδρος Αγγελική Χιόνη. Την προτομή του Χουάν Ντε Φούκα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης. Αντίγραφο αυτής της προτομής θα τοποθετηθεί και στο Βανκούβερ του Καναδά στο προαύλιο του Ναυτικού Μουσείου και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν τον Οκτώβριο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας καθώς και τα χορευτικά τμήματα του ΠΣ Ελειου «Ιωάννης Φωκάς» και του Α.Ο Φωκάτα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των νησιών μας.
Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ Διονύσιος Λαυράγκας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Αδελφότητας παρέστησαν η Πρόεδρος Μαριολένη Νεοφύτου, ο Γεν. Γραμματέας Νέστωρ Παπαθεοδωράτος, η Έφορος Δήμητρα Βαλλιανάτου, ο Ταμίας Γεράσιμος Αγγελετάκης, η Αν. Έφορος Αφροδίτη Ζαμπέλη, η Υπεύθυνη Νεολαίας Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χρύσα Κοκκόση καθώς και η Ειδική Γραμματέας Μάχη Αντύπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος και άλλα μέλη της Αδελφότητας.
Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε στα νησιά μας!!
Για το Δ.Σ. Χρύσα Κοκκόση, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΠειραιάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου