Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FM RECORDS!!!

Νέες και παλιές ορχηστρικές συνθέσεις της σολίστ του ακορντεόν, συνθέτιδος και performer Ζωής Τηγανούρια, κυκλοφορούν ψηφιακά από την FM Records.
Πρόκειται για τρεις (3) καινούριες συλλογές με τίτλους "Two Red Lips", "Sweet Daughter" και "Nostalgia".
Στο "Two Red Lips" ακούμε νέες συνθέσεις και παλιότερες διασκευές, με το Tango ως κυρίαρχο στοιχείο και Latin-Jazz επιρροές.
Στο "Sweet Daughter", μετά τη σαφή αναφορά στο εξώφυλλο για τη Νίκη της Σαμοθράκης (τόπος καταγωγής της), ακούμε τη Ζωή Τηγανούρια όχι μόνο σαν συνθέτη αλλά και σαν ενορχηστρωτή, σε παλιά και καινούρια κομμάτια της με easy listening ενορχηστρώσεις για σύνολο εγχόρδων, συμφωνική ορχήστρα, αλλά και pop-rock ήχο.
Στο "Nostalgia" ακούμε και τη σολιστική της πλευρά, καθώς η συλλογή αποτελείται από συνθέσεις ενορχηστρωμένες ειδικά για ακορντεόν και πιάνο από την ίδια (οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει και σε βιβλία με παρτιτούρες) σε ένα ηχόχρωμα στο οποίο κυριαρχεί το μινιμαλισμός και η απλότητα.
. . .
. . .


Ζωή Τηγανούρια: Σολίστ του Ακορντεόν - Συνθέτις - Performer

"Αν ζούσε σε άλλη εποχή, σίγουρα θα ήταν μία από τις νύμφες της Άρτεμις, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι… Με τα κατάμαυρα μαλλιά της θυμίζει λίγο τις νεράιδες των παραμυθιών. Έχει μισόκλειστα τα μάτια όταν παίζει, κι η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου εκτοξεύοντας τις αισθήσεις σου στα ύψη"...

Στον πραγματικό κόσμο, είναι η σπάνια περίπτωση γυναίκας σολίστ του ακορντεόν, Ελληνίδα συνθέτις και perfomer, κι επίσης η κλασική περίπτωση Έλληνα καλλιτέχνη με μεγάλη αναγνώριση εκτός Ελλάδας καθώς  οι επιδόσεις της στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακές:
Ο λόγος, φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια.
Συμμετέχει σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ορχηστρικές συνθέσεις της εμπεριέχονται σε διεθνείς συλλογές όπως το “Buddha Bar”, συγκίνησε στο Βατικανό στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, εμφανίστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Stadio di Domiziano στη Ρώμη.
Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες, από το Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το  Ίδρυμα Ευγενίδου - Πλανητάριο  για τα “91 Χρόνια Μαρία Κάλλας”, τον Λυκαβηττό, το Ηρώδειο, την Αθηναϊκή Λέσχη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μέγαρο Γκύζη της Σαντορίνης, το Μουσείο αρχείο Ύδρας, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, την Αρχαία Επίδαυρο (μικρό θέατρο), στον Αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, στην εκδήλωση της AIMS "Best Marathon Runner 2015" που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ (ένα γεγονός σε παγκόσμια αναμετάδοση από την ΕΡΤ), καθώς και σε πολλά ακόμη κέντρα Πολιτισμού στην Ελλάδα, μέχρι το Carl Orff Saal στο Μόναχο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ικαάλινεν της Φινλανδίας όπου έχει λάβει Τιμητική διάκριση από τους παγκόσμιους “κολοσσούς” του ακορντεόν, τη Διεθνή Έκθεση Μουσικής Φρανκφούρτης, το Λουξεμβούργο, τη Κωνσταντινούπολη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια Παραδοσιακών μουσικών και έχει συνεργαστεί ως συνθέτις και ως σολίστ του ακορντεόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο James Brown, o Al Di-Meola, Omar Faruk Tekbilek, Goran Bregovic, Chico Freeman, Zulfu Livaneli, κ.ά..
Με μεγάλη προσωπική δισκογραφία από το 2006 έως και σήμερα, διακόσιες-και-πλέον συνθέσεις από το 1999, εκατοντάδες ηχογραφήσεις και  μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ.
Της έχει απονεμηθεί Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO για τη συνεισφορά της στην Πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.
Γνωστή ως "Zoe" στο εξωτερικό, την έχουν αποκαλέσει “η σύγχρονη Νίκη της Σαμοθράκης” αλλά και “Πρόσωπο της Αρσινόης”.
Είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα και όπως δηλώνει και η ίδια:
"η Μουσική είναι ένα Σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…"
. . .
Κατεβάστε ψηφιακά το "Two Red Lips":
Ακούστε ψηφιακά το "Two Red Lips":
Κατεβάστε ψηφιακά το "Sweet Daughter":
Ακούστε ψηφιακά το "Sweet Daughter":
Κατεβάστε ψηφιακά το "Nostalgia":
Ακούστε ψηφιακά το "Nostalgia":
Μάθετε περισσότερα για τη Ζωή Τηγανούρια:
Official Site

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου