Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο Πιάνου με τη Δόμνα Ευνουχίδου


Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο Σεμινάριο Πιάνου με τη διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Δόμνα Ευνουχίδου.

Συμμετοχή
Απαραίτητη προϋπόθεση Μέση Σχολή . Υπάρχουν δύο ομάδες συμμετεχόντων, οι ενεργά συμμετέχοντες και οι ακροατές. Οι ακροατές παρακολουθούν απλά το σεμινάριο δίχως συμμετοχή στα δρώμενα.
Οι θέσεις για τους ενεργά συμμετέχοντες είναι περιορισμένες οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο πρέπει να σταλεί η αίτηση που θα βρείτε εδώ: http://www.ethnikoodeio.gr/?p=1461 με την ένδειξη Σεμινάριο Πιάνου Ενεργός ή Σεμινάριο Πιάνου Κοινό στο e-mail: info@ethnikoodeio.gr

Η Δόμνα Ευνουχίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη του Α. Κοντού) με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Πήρε το δίπλωμα της Ecole Normale de Musique στο Παρίσι, όπου σπούδασε στην τάξη της Joanne Blancard. Ήταν μαθήτρια του Aldo Ciccolini από το 1968 ως το 1972 και τελείωσε τις σπουδές της στο Conservatoire National Superieur de Musique του Παρισιού με πρώτο βραβείο στο πιάνο και τη μουσική δωματίου (τάξη Jean Hubend). Μελέτησε επίσης με το Ludwig Hoffman στη Musichoschule της Φραγκφούρτης. Εργάστηκε σε σεμινάρια και καλοκαιρινές ακαδημίες με τους Pollini, Rostropovich, Wuhrer, Sebok, Fleischer, Kabos και τον Neuhaus. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, την Ορχήστρα Pro-Musica της Οξφόρδης και τη Φιλαρμονική της Κωνσταντινούπολης. Συμμετείχε σαν σολίστ σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Αθηνών, Σαντορίνης, Σύμης, Πατρών, Ηρακλείου, Δημήτρια κ.α.) καθώς και στο εξωτερικό (Aix-en-Provence, Donauesehingen, Sion, Οχρίδας και Midern-Cannes). Στο Midern-Cannes, η Ευνουχίδου ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Federation Internationale des Jeunesses Musicales, επιλεγμένη από ακροάσεις πολλών υποψηφίων πιανιστών από 35 χώρες. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει όλα τα έργα για πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και έργα του Αιμιλίου Ριάδη, Μανώλη Καλομοίρη και Maurice Ravel. Έχει επίσης ηχογραφήσει πολλά προγράμματα για την Ελληνική και διεθνή ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το 1974 ίδρυσε το Ελληνικό Τρίο, μαζί με τους Γιώργο Δεμερτζή (βιολί) και Βύρωνα Φιδετζή (τσέλο). Το 1998 ίδρυσε το Piandaemomium, ένα συγκρότημα δώδεκα πιανιστών σε έξι πιάνα. Το Piandaemomium παίζει κυρίως σύγχρονη μουσική και περιλαμβάνει συνθέσεις γραμμένες ειδικά γι’ αυτό. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από 40 κοντσέρτα και μια μεγάλη επιλογή έργων για σόλο πιάνο, από το Μπαχ μέχρι σήμερα. Διδάσκει στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δίνει συχνά σεμινάρια. Η Δόμνα Ευνουχίδου έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση νέων μουσικών θεσμών στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι η Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών, η Βαλκανική Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών και οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες και διοργανώνει κάθε χρόνο η Hellexpo. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου – Hellexpo της Θεσσαλονίκης. Τέλος, με δική της πρωτοβουλία οργανώθηκε πρόσφατα το Φεστιβάλ "Μουσική στη Σαμοθράκη", που συνδιάζει την κλασσική με τη δημοτική μουσική.

Διάρκεια και Ωράριο Σεμιναρίου
Το Σεμινάριο Πιάνου θα είναι τριήμερο.
Αναλυτικότερα το ωράριο είναι:
Παρασκευή και Σάββατο 4 & 5 Μαρτίου 2016, 10:30 – 13:30 και 17:30 – 21:30
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 10:30 – 13:30 και 17:00 – 20:00
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 20:30 Συναυλία

Κόστος

Ενεργοί συμμετέχοντες (διάρκεια 1 ώρα): 85€
Ενεργοί συμμετέχοντες (διάρκεια μισή ώρα): 50€
Κοινό: 25€

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Ωδείου στα τηλέφωνα: 2019345928,2109335481 ή με e-mail στην διεύθυνση:info@ethnikoodeio.gr

https://www.facebook.com/events/447906228738310/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου