Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά Ποίησης, Μουσικής και Λόγου με τίτλο «Καλοκαιρινή Συνάντηση στον Ομφαλό της Γης» που διοργάνωσε ο δήμος Δελφών υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πριν από λίγες ημέρες στην οικεία του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ στους Δελφούς.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη βραδιά ποίησης, μουσικής και τραγουδιού με πρωταγωνιστές τρείς ποιητές, τη διεθνώς καταξιωμένη Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τον Ηλία Παπακωνσταντίνου και τη Διευθύντρια του Τομέα Λόγου και Τέχνης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ποιήτρια και Δημοσιογράφο Κλέλια Χαρίση η οποία και είχε αναλάβει το συντονισμό την εκδήλωση. 
Η μοναδική Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με τις εκπληκτικές απαγγελίες των ποιημάτων της, ενώ τιμήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη μεγάλη προσφορά της στα Γράμματα και την Τέχνη.
Στο πλάι της μεγάλης μας Ποιήτριας ήταν και ο καταξιωμένος Δεσφινιώτης ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου που απέσπασε το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης το 2013 στο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης και η Κλέλια Χαρίση η οποία βραβεύτηκε το 2014 στους ΚΘ’ Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το ποίημα της «Λάλον ύδωρ». Τα ποιήματα που αναγνώστηκαν με ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα και από τους δύο ποιητές, περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες Ποιητικές συλλογές «Πρόσθεσε αφαιρώντας» και «Στέγη Αναζητήσεων». Η Ηθοποιός και Σκηνοθέτιδα Ευαγγελία Θαλασσινή απήγγειλε εξαιρετικά τα Ποιήματα.
Ακολούθησε Μουσικό ταξίδι από τον Μαέστρο και Συνθέτη Νίκο Φυλαχτό και τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο με την υπέροχη φωνή του.
Η κ. Χαρίση εκπροσώπησε και μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και βραβεύθηκε με την ειδική τιμητική πλακέτα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον Πολιτισμό.
Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος, και η Έφορος της Ί ΕΠΚΑ Νάνσυ Ψάλτη.
Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Δελφών προκειμένου η οικεία του Σικελιανού να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς Τέχνης και Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου