Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Θεόδωρος Κουρεντζής: ο ποιητής των ήχων

Ο βραβευμένος από την UNESCO μεγάλος μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής με έδρα την Ρωσία διαπρέπει σε όλο τον κόσμο και δοξάζει την Ελλάδα στο πόντιουμ των μεγαλύτερων ορχηστρών και θεάτρων του κόσμου.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού Χρυσή Μάσκα 2005, ο Κουρεντζής έλαβε τέσσερα βραβεία μεταξύ των οποίων και το βραβείο του καλύτερου Διευθυντή Ορχήστρας για το έργο του Τζουζέπε Βέρντι Αΐντα.
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας και Χορωδίας Musica Eaterna με αποκλειστική συνεργασία με τη Sony Music. Στη Ρωσία είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία και χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης ως ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους του κόσμου. 
Έχει διευθύνει με την ίδια επιτυχία Μάλερ, Μότσαρτ, Ραμώ, Στραβίνσκι, Βάγκνερ κ.α.
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Περμ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ. 
Οταν διευθύνεις με τέτοια επιτυχία έργα δημιουργών που άγγιξαν την κορυφή της ανθρώπινης διάνοιας πως μπορείς να επικοινωνήσεις με τον έξω κόσμο.
Οταν τα έργα και η μουσική σε οδηγούν στο υψηλότερο και το ιδανικό δεν μπορεί παρά ο δρόμος να είναι όλο και πιό μοναχικός, είναι ο δρόμος που οδηγεί στην κορυφή.
Ακούγοντας την Τρίτη Συμφωνία του Μάλερ σε διεύθυνση Θεόδωρου Κουρεντζή δεν μπορείς παρά να συγκινηθείς από το ταλέντο του που φτάνει στα όρια της ανθρώπινης ευαισθησίας.
Οι εκτελέσεις του σε απομακρύνουν από την συνηθισμένη συμβατική ερμηνεία ανοίγοντας ένα παράθυρο στο Απολλώνιο φως και κάποιες φορές σε μια θρησκευτική μυσταγωγία.
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής έχει το χάρισμα των μεγάλων της τέχνης, της υψηλής τέχνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου