Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ 2015
ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ 2015
Παρουσία – Μοίρασμα - Διαδικασία
ο Δήμος Αθηναίων και ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. δίνουν βήμα σε νέες δημιουργίες

30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2015
ανοικτός θεατρικός χώρος λόφου του Στρέφη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) σε συνεργασία με τονΟργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με παραστάσεις θεάτρου, χορού και περφόρμανς στον ανοικτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η θεματική του φετινού φεστιβάλ κινείται στους άξονες Παρουσία–Μοίρασμα–Διαδικασία. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στα διαφορετικά είδη τέχνης στο δημόσιο-ανοικτό χώρο του λόφου του Στρέφη, με σκοπό την προαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου με τον δημότη.
Μετά από τη διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ομάδες-εταιρείες θεάτρου, χορού και περφόρμανς το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιλεγμένων σχημάτων που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην τρίτη διοργάνωση του φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα.
Το φεστιβάλ, μέσα από την παρουσίαση νέων δημιουργιών θεάτρου, χορού και περφόρμανς, αποσκοπείσε μία συστηματική οργάνωση, που συνιστά την υποδομή για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. αλλά και στην ανάδειξη-επαναδραστηριοποίηση ανοικτών-υπαίθριων χώρων του αστικού ιστού στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Με ελεύθερη είσοδο για τους δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, προβάλλεται η δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργιών των παραστατικών τεχνών.
Το Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα απέκτησε το 2015 το EFFE Festival Label από το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια νέα Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε προσφάτως και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά/πολιτιστικά Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως γνώμονα τη  δέσμευση στις τέχνες και τις κοινότητές τους. Με γνώμονα την προώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Φεστιβάλ, το EFFE είναι ένα νέο δίκτυο που συνδέει κομβικά σημεία, πολιτιστικά Δίκτυα και Φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Συνημμένα θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρουσία – Μοίρασμα – Διαδικασία
Ο Δήμος Αθηναίων και ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. δίνουν βήμα σε νέες δημιουργίες

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Ευμενίδες του Αισχύλου από το ΑΛΦΑ Ινστιτούτο Πολιτισμού
Παρουσίαση υπό την μορφή Θεατρικού Αναλογίου
Η τραγωδία Ευμενίδες αποτελεί το τρίτο έργο της Ορέστειας, της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Στο έργο του αυτό, με μεστή και συναρπαστική δραματική δομή, ο Αισχύλος καταφέρνει, μέσω έγκλησης, να μετατρέψει τη φυσιογνωμία των Ερινύων από εκδικητικές θεότητες σε Ευμενίδες, προσιτές προς παράκληση για επιείκεια από τον λαό.

Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης
Προσαρμογή: Νικόλας Ταρατόρης, Θοδωρής Σκούρτας, Αλέξανδρος Ζαχαρέας
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Νικόλας Ταρατόρης
Χορογραφία-Κινησιολογία: Αλέξανδρος Ζαχαρέας
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Δημητριάδη
Μουσική: Τάκης Τζουνάκος
Φωνητική: Όλγα Πάσχου
Κατασκευή εκμαγείων μάσκας: Γιάννης Ζημιανίτης
Εικαστική προσαρμογή μάσκας-κατασκευή εξαρτημάτων: Μαρία Δημητριάδη
Κατασκευή κάλπης: Πίνκα Νάντη
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δρίβα, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Κατερίνα Θεοδώρου,
Βίβιαν Ιωάννου, Μαριλένα Καμπιώτη, Λιούμπα Κριβοχίζα, Πίνκα Νάντη, Ιωάννα Σκόρδου, Θοδωρής Σκούρτας, Λιάνα Τσαγγούρη
Διάρκεια παρουσίασης: 60’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου