Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΟΠΕΡΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο Δήμος και ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Αγίας Παρασκευής(Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζουν την όπερα του Παναγιώτη Καρούσου 
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου 
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος 
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015- ώρα 8:00μ.μ.
Στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7) 
Είσοδος Ελεύθερη 
 
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος - Ιώ/θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας  - Βία/Ωκεανίδα /θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου
Ράνια Ζέττα, βιόλα - Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Παραγωγή και κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών
Φιλοτέχνηση αρχαιοπρεπών εικαστικών: Εμμανουήλ και Γεώργιος Ρούσσης.
 
Θα χαιρετίσουν:
Γιάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Σωτήρης Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Ιστορικό της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» 
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στα Δημοτικά θέατρα Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Καλλιθέας, Αργοστολίου, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά. 
Οι επιτυχημένες παρουσιάσεις του έργου στα φεστιβάλ, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Μαρκόπουλου, Κεφαλονιάς και σε αρχαιολογικού χώρους έχουν αναδείξει το έργο ως την πρώτη ελληνική λαϊκή όπερα.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. 
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη παρουσιάστηκε στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.
Ημ/νία Δημ/σης : 30/9/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου