Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Ελληνοκαναδό συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο απονεμήθηκε το Βραβείο «Διονύσιος Λαυράγκας» της UNESCO

POSTED BY TAKIS GALLASΈνας πρωτοφανής θρίαμβος σημειώθηκε στο Ληξούρι με το Γκαλά Όπερας 2015 της UNESCO Κεφαλονιάς Ιθάκης και Ζακύνθου. 
Σπουδαίες φωνές της όπερας μάγεψαν την λαοθάλασσα που τους χειροκροτούσε συνέχεια ενθουσιασμένο, ήταν το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Κεφαλονιάς.


Η πρόεδρος κυρία Αναστασία Αποστολοπούλου Παπαδάτου βράβευσε με το βραβείο Διονύσιος Λαυράγκας τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στην όπερα, και τους άξιους ερμηνευτές, την απαστράπτουσα σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, τον καταπληκτικό μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο και την πιανίστα Βιβή Κλεισούρα.
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το Γκαλά Όπερας μιλώντας για την Μαρία Κάλλας και τον Διονύσιο Λαυράγκα αναλύοντας το έργο τους και την συμβολή τους στην όπερα.

Το Γκαλά Όπερας 2015 της UNESCO Κεφαλονιάς παρουσιάστηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, και την Κυριακη 6 Σεπτεμβρίου στο στο Μασπάλι Κατωγής Ληξουρίου.
Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες έζησαν έναν πραγματικό θρίαμβο με μιά λαοθάλασσα να τους χειροκροτεί ασταμάτητα με θαυμασμό.

Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος συγκλόνισε ερμηνεύοντας την άρια του Μπάνκο από την όπερα Μάκβεθ του Τζουζέππε Βέρντι, άριες από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης», τα τραγούδια Λαλούν τ' αηδόνια του Διονύση Λαυράγκα, και «Η Κόρη των Αθηνών» σε ποίηση Λόρδου Βύρωνα του Π. Καρούσου κ.α.

Η λαμπερή σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευε το Βαλς της Μουζέτα από την όπερα Μποέμ, την άρια "O mio babbino caro” του Giacomo Puccini, το συγκινητικό τραγούδι "To My Country" σε ποίηση Rachel και άριες από την όπερα Ολυμπιακή Φλόγα του Π. Καρούσου κ.α.
Οι δυο περίφημοι καλλιτέχνες θριάμβευσαν με τα ντουέτα «Αγάπης Λόγια» του Χατζηαποστόλου, και 'La ci darem la mano' από την όπερα Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ.
Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Κεφαλονιάς για το 2015 και η ποιοτικότερη συναυλία του νησιού ήταν κατά γενική ομολογία τα ενθουσιαστικά σχόλια του κόσμου.
Ο Θρίαμβος στο Ληξούρι για το Γκαλά Όπερας Κεφαλονιάς της UNESCO 2015 ανέδειξε το Λόφο Μασπάλι σε χώρο συναυλιών μείζονος σημασίας για την Κεφαλονιά και τα Επτάνησα.

Εμείς οι Ελληνοκαναδοί συγχαίρουμε τον μεγάλο μας συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και είμαστε περήφανοι που στα πρώτα του βήματα έκανε μεγάλες επιτυχίες στον Καναδά με τα σπουδαία έργα του. Ενα μεγάλο Μπράβο στον Παναγιώτη Καρούσο εκ μέρους όλης της ομογένειας Καναδά.
 Ο Καιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου