Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο μαέστρος Λευτέρης Καλκάνης διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθήνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ


Μαρία Φαραντούρη, Λευτέρης Καλκάνης

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ. Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις εξέδρες και τον κεντρικό χώρο του σταδίου για να γιορτάσουν μαζί με το ΚΚΕ τα 95χρονά του και να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών.
Μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό μήνυμα είναι «Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι «Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας, δεν υπάρχει κατάκτηση του λαού μας που το ΚΚΕ να μην πρωτοστάτησε ή να μην βρέθηκε στην πρώτη γραμμή χωρίς να λογαριάσει κόπους, στερήσεις, διώξεις».
Ακολούθησε συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που ερμηνεύσαν η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, και ο Βασίλης Λέκκας κορυφώνοντας την σπουδαία εκδήλωση του ΚΚΕ με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στη μουσική εκτέλεση η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθήνας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λευτέρη Καλκάνη ήταν άψογη, επίσης μετείχε η Χορωδία του Δήμου Αθήνας υπό την ωραία διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.
Νιώσαμε όλοι ρίγος ακούγοντας την βελούδινη βαθειά φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, της μούσας του σπουδαίου μας συνθέτη, του συνθέτη της Ελλάδας Μίκη Θεοδωράκη, να ερμηνεύει το «Τι ωραία που είν’ η αγάπη μου», και το «Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».
Ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος μεγάλωσε με αυτά τα τραγούδια, εκεί είναι η καρδιά της Ελλάδος και γιαυτό αυτά τα τραγούδια θα μείνουν να θυμίζουν μια εποχή ονείρων, αγώνων, μια εποχή νεότερη ρομαντική, όπως η ιστορία την κατέγραψε.
Συμμετείχε επίσης το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
Διαβάστηκαν ποιήματα του ποιητή της Ρωμιοσύνης. Ο Γιάννης Ρίτσος διαπέρασε όλους σαν αιώνιο ρίγος με τα ποιήματά του που απήγγειλε ο Βασίλης Κολοβός.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου