Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

O Παντελής Θαλασσινός στο Ρυθμό Stage

O Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει στο Ρυθμό Stage και τον Ιανουάριο

Παρασκευή 3, 10 και 17 Ιανουαρίου
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου (ανήμερα Πρωτοχρονιάς)
Κόντρα σε μια εποχή, που θέλει οι χώροι να μεγαλώνουν  και οι παρέες να μικραίνουν, τα συστήματα Μουσική-Τέχνες-Πολιτισμός να έχουν γίνει επικίνδυνα ασταθή, η έξοδος για ψυχαγωγία-διασκέδαση επικίνδυνα σπάνια, η δημιουργία επικίνδυνα μόνη, η ακρόαση ακόμα περισσότερο, το άγγιγμα επικίνδυνα σπάνιο,
τα σκουπίδια -κάθε είδους-επικίνδυνα πολλά και ο διάλογος αδύνατος…
 ο Παντελής Θαλασσινός (www.pantelisthalassinos.gr) μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις του όλο τον Δεκέμβριο, συνεχίζει και τις Παρασκευές του Ιανουαρίου (3, 10 και 17) καθώς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο χώρο του “Ρυθμός Stage”, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις μεγάλες του επιτυχίες, τα νέα του τραγούδια από τους δύο τελευταίους του δίσκους  "10 τραγούδια της ελπίδας" και το διπλό live CD “Ανοιχτή Ακρόαση” (παρακάτω θα διαβάσετε και το δελτίο τύπου του cd), αλλά και επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο που βρίσκουν τον τρόπο να μας αγγίζουν.Με ένα μοναδικό τρόπο εναλλάσσει το ροκ με το παραδοσιακό, ερμηνεύει τραγούδια από την εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα,αλλά και κομμάτια σπουδαίων συνθετών,όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων.
Εκπλήξεις περιμένουν όσους παρευρίσκονται στα live του, αφού πολλοί  φίλοι  του συνάδελφοι πηγαίνουν να τον ακούσουν και ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί του. Ήδη έχουν περάσει και τραγουδήσει ο Γιάννης Κότσιρας, o Γιάννης Νικολάου, ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Κώστας Χαριτάτος, αλλά και μουσικοί όπως ο Αλέξανδρος  Αρκαδόπουλος.
Παρόντες είναι επίσης οι φίλοι και σύντροφοι, Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά-Γκάϊντες-τσαμπούνες), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο-keyboards), Γιάννης Πλαγιανάκος (Κοντραμπάσο), και στον ήχο ο Γιώργος Καρυώτης κι ο Ευτύχης Γιαννακούρας.

   ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
“ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ”
speaker-On-2

Εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία των τραγουδιών της «Ελπίδας» , ο Παντελής Θαλασσινός  και η εταιρία του “ΕΡΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑ”, παρουσιάζει το νέο του διπλό cd με τραγούδια ανοιχτά σε ακρόαση, ηχογραφημένα στο Studio Sierra, παρουσία κοινού μέσα στο χώρο ηχογράφησης (βλ. φωτογραφίες), από το Γιώργο Καρυώτη, με βοηθό τον Ευτύχη Γιαννακούρα.
Στα cd περιλαμβάνονται δύο νέα τραγούδια “Είσαι εδώ μα και πουθενά” (μουσ. Γιάννη Γουδέλη-στιχ. Π. Θαλασσινού) και “Επιστολή” (Δ. Θεοχάρη-Γ. Μπακόλα), που αγαπήθηκαν και σιγοτραγουδήθηκαν  από τον κόσμο,  από τις πρώτες κιόλας φορές που παίχτηκαν στα live, από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Επίσης, περιλαμβάνονται και γνωστά αγαπημένα τραγούδια με διαφορετική ενορχήστρωση του Παντελή Θαλασσινού, διαλεγμένα όλα με προσοχή. Με διαφορετική πλέον χροιά διάθεσης, με το άγγιγμα του χρόνου να έχει σφραγίσει την ολοκλήρωση όλων των ερμηνειών της φωνής και των οργάνων.  Ο Παντελής Θαλασσινός δείχνοντας την αγάπη του -και όχι μόνο- τόσα χρόνια στους ήχους των παραδοσιακών οργάνων (καθώς και των μουσικών), υπακούει και σε αυτό το διπλό cd στη βαθιά φωνή μέσα του, ενορχηστρώνοντας και αφήνοντας τους μουσικούς να παίξουν στους δικούς τους δρόμους.  Από τις γκάιντες της Μακεδονίας, στα βιολιά των νησιών και από εκεί στα κανονάκια, τα σάζια και πολίτικα λαούτα.  Από το πρώτο κιόλας άκουσμα καταλαβαίνουμε το αμοιβαίο «πάρε-δώσε» μεταξύ του Παντελή Θαλασσινού και των μουσικών. Το αληθινό  αυτό παρεΐστικο παιχνίδι που απολαμβάνουμε στα live του καλλιτέχνη, αποτυπώθηκε σε αυτήν τη νέα κυκλοφορία. Απ τις κορυφαίες στιγμές του CD, η ερμηνεία της Μάρθας Μαυροειδή, στο “Κράτα για το τέλος”, και του Δημήτρη Πάντου, στο “Ένα τσιγάρο ζήτησα”
 Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Γιώργος Βεντουρής (κόντραμπάσο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (keyboards), Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά, Γκάϊντες), Μάρθα Μαυροειδή (σάζι, λάφτα, φωνητικά), Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο, μπουζούκι), Δημήτρης Πάντος (κιθάρες φωνητικά) και Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν).   Φωνητικά  κάνουν οι Μάρθα Μαυροειδή και Δημήτρης Πάντος.
Το Mastering έγινε στη Digital Press Hellas, από το Γιάννη Ιωαννίδη, και τον Πέτρο Σιακαβέλα. Φωτογραφίες Μανόλης Χιώτης, Δήμητρα Στάθη, Δημήτρης Πάντος.
 Άξια αναφοράς επίσης, είναι και η τιμή, της εν λόγω κυκλοφορίας.
Θα το βρείτε μαζί με τα τραγούδια της “Ελπίδας”, σε όλα τα επιλεγμένα δισκοπωλεία και μερικά βιβλιοπωλεία, καθώς και στην είσοδο των μουσικών σκηνών και συναυλιών, που εμφανίζεται ο καλλιτέχνης,  σε τιμή κόστους.
 Κυκλοφορία “Έρημος Αθήνα”, Π. Θαλασσινός Ε.Ε. (Νοέμβριος 2013)
Φωτογραφίες της ηχογράφησης θα βρείτε στο:   
https://www.yousendit.com/download/OGhkZFhqb0I5NVY3czhUQw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου