Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε την συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία‏




Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. Στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία με το μουσικό παραμύθι «Μέλανι και Ευτυχία», με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη.
Οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων όπως πάντα άρτιοι και με μεγάλη εμβέλεια σε όλα τα είδη τις μουσικής έδωσαν μια ωραία ερμηνεία στο μουσικό παραμύθι. Η διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη ήταν ακριβής και έβγαλε όλες τις μελωδίες και τα μουσικά μοτίβα τις παρτιτούρας.
Την αφήγηση του παραμυθιού είχε η Δώρα Λουίζου η οποια και το εγραψε.
Την μουσική σύνθεση υπογραφούν ο Σωπύλης Νάσσος και η Ταμβακοπούλου Σοφία.
Συμμετείχε η παιδική χορωδία «Τέττιξ».
Το παραμύθι εξελίσσεται την περίοδο των Χριστουγέννων.Μιλά για τη διαφορετικότητα. Έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της  αναπηρίας καθώς και την  ευαισθητοποίηση των παιδιών.
Είναι πολύ καλές οι προσπάθειες που γίνονται για την επαφή των νέων και κυρίως των παιδιών με την κλασική μουσική, και δη με την συμφωνική ορχήστρα, έτσι έρχονται σε επαφή με έναν κόσμο μουσικό που όπως αποδεικνύεται προσαρμόζονται εύκολα και γίνεται ένα μέρος της εκπαίδευσης τους.
Άριστος παιδαγωγός ο ίδιος ο μαέστρος κύριος Ελευθέριος Καλκάνης είναι ιδανικός στο να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τον χώρο της κλασικής μουσικής.
Αναφέρθηκε στα ευχαριστήρια και το όνομα της Αντιδημάρχου για τον πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων κυρίας Νέλλης Παπαχελά την οποία συγχαίρω για τις προσπάθειες που κάνει στην προώθηση του πολιτισμού στην πόλη της Αθήνας και την ευαισθησία που δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις όπως των ανθρώπων με αναπηρία.
Η παράσταση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου,10:30 (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία)
Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά: Τιμοκρέοντος 6α Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9344131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου