Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τους τρεις τενόρους στο Σύνταγμα



Αθήνα, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013. Στις 8μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, «Λευκή Νύχτα» με τους υπέροχους τρεις τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, και Μανώλη Λορέντζο. Οι τρεις τενόροι ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, άριες και Ιταλικές καντσονέτες υπό την άριστη διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη. Ήταν μια εκπληκτική συναυλία σε μια κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος από κόσμο που ενθουσιασμένοι παρακολουθούσαν και σιγοτραγούδαγαν τις γνωστές μελωδίες. Ο Γιώργος Ζωγράφος, ο οποίος έχει κερδίσει το βραβείο τραγουδιού «Μαρία Κάλλας» έχει μια φυσική στεντόρεια φωνή. Μαζί του συνεργάστηκα στην παρουσίαση της όπερας Προμηθέας Δεσμώτης στο Χολαργό και θυμάμαι πόσο ήταν σχολαστικός με την σωστή ερμηνεία και εκτέλεση της μουσικής παρτιτούρας. Είναι ένας τενόρος που μπορεί άνετα να τραγουδήσει σχεδόν όλους τους ρόλους του ρεπερτορίου. 
Ο Ντίνος Καλύβας έχει φινέτσα στο τραγούδι του, μαζί του το περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκα στο ανέβασμα του «Προμηθέα Δεσμώτη» στην Επίδαυρο, όπως και εκεί και σήμερα παρατήρησα πόσο προσέχει την φωνητική του εμβέλεια στα δύσκολα περάσματα, και την ομοιογένεια της φωνής. Ο Μανώλης Λορέντζος πέρα από την σωστή και γεμάτη φωνή είναι καλός μουσικός, είχε μια μουσικότητα σε ότι τραγούδησε.   
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημότες της Αθήνας που από ότι φάνηκε ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ ελπίζοντας και σε άλλες παρόμοιες συναυλίες κλασικής μουσικής. 
Όλοι μιλούσαν για τους τρεις Έλληνες τενόρους με τις απίθανες φωνές. Όλοι ήθελαν να πλησιάσουν την σκηνή να τους δουν από κοντά, έβγαζαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους φωτογράφιζαν να τους έχουν ενθύμιο.
Μπράβο και στον μαέστρο της Αθήνας Ελευθέριο Καλκάνη για την φανταστική συναυλία που μας χάρισε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για την διοργάνωση αυτής της συναυλίας.

Η Πλατεία Συντάγματος κατάμεστη από τον κόσμο που έφτανε μέχρι την Βασιλίσσης Σοφίας. 
Έγινε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να δείχνει λατρεία για την καλή μουσική. 
Μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας της χρονιάς 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου