Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση Ορθοδόξων & Προχαλκηδονίων Κληρικών


Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, έγινε η ετήσια συνεδρίαση των Ορθοδόξων και των Προχαλκηδονίων Ορθοδόξων Κληρικών της περιοχής Τορόντο, στην Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά). Συμμετείχαν 38 Κληρικοί. Μεταξύ αυτών ο Αρχιεπίσκοπος Ματθίας, της Αιθιοπικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, ο Μητροπο-λίτης Yurij, της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Ήταν Κληρικοί από τις κάτωθι Ορθόδοξες Εκκλησίες: Ελληνική, Ρωσική, Σερβική, Ρουμανική, Βουλγαρική και Ουκρανική. Και από τις Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες ήταν κληρικοί από την Αρμενική, Κοπτική και Αιθιοπική.
Η συνεδρίαση άρχισε με αναστάσιμο Όρθρο, ο οποίος τελέσθηκε στον Ι.Ν του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου από τους Ελληνες Ορθοδόξους Ιερείς και όλοι οι άλλοι παρηκολούθησαν.
Της συνεδρίασης προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Τα θέματα τα οποία μελετήθησαν ήταν τα κάτωθι:
1.      Προβλήματα νεολαίας, προερχόμενα από άλλες θρησκείες και φιλοσοφικές ιδεολογίες.
2.      Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και οι κοινωνικές δικτυώσεις για τη νεολαία μας και τους πιστούς.
3.      Να μιλάμε με την ίδια γλώσσα στις κυβερνήσεις του Καναδά.
4.      Αλληλοβοήθεια στα προγράμματα νεολαίας και χρήση κοινών βοηθημάτων.
Κάθε Φθινόπωρο γίνεται ένας Εσπερινός σε μία από τις Εκκλησίες, σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας αυτής από τους κληρικούς της Εκκλησίας αυτής και όλοι οι άλλοι παρακολουθούν. Ο Εσπερινός του τρέχοντος έτους, θα γίνει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Παναγίας και Αγ. Ιωσήφ της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η πολύ επιτυχής αυτή συνεδρία τελείωσε με πασχαλινό γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς όλους η Ιερά μας Μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου