Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στην ΕΡΤ


Συνέντευξη, στο πρόγραμμα «Οδύσσεια» της ΕΡΤ το οποίο μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο, είχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, η οποία διήρκεσε περισσότερο από 20’.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος είχε μία πολύ καλή συζήτηση και αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

·        Μίλησε γενικά για τον Καναδά ως χώρα, άριστα επιτυχημένη.
·        Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, διότι με την σοφία του και την διορατικότητά του, το 1996 έκαμε τον Καναδά Μητρόπολη απευθείας υπαγομένη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και αυτό συνετέλεσε, ώστε η Μητρόπολη να έχει αλματώδη πρόοδο.
·        Αναφέρθηκε σε όλα τα προγράμματα της Ι. Μητρόπολης διεξοδικά, με έμφαση στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την επικοινωνία, την νεολαία, το φιλανθρωπικό έργο της Φιλοπτώχου και τους Οίκους Ευγηρίας.
·        Ανεφέρθηκε στον έρανο τον οποίο έκανε η Ι. Μητρόπολη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα προ ετών, αλλά και τον έρανο τον οποίο κάνει τώρα για τους δεινοπαθούντες Έλληνες.
·        Ανεφέρθηκε στον Εξοχ. Πρέσβη της Ελλάδας κ. Ε. Αγγελόπουλο και τον Εντ. Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλο, τους οποίους επήνεσε, διότι κάνουν άριστο έργο και τους ευχαρίστησε για την απόλυτη συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη και την βοήθεια την οποία προσφέρουν σε αυτή.
·        Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στον Καναδά.
·        Μίλησε για την Θεολογική Ακαδημία και πόσο ευτυχής είναι η Εκκλησία στον Καναδἀ να έχει τόσους πολλούς νέους ιερείς, και εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς όλους τους ιερείς.
·        Κλείνοντας, ευχαρίστησε και πάλι τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, όλες τις Κοινότητες και τους συνεργάτες και αναφερόμενος στην Ελλάδα και στην κρίση είπε: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πατρίδας Ελλάδας. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σύσσωμοι στο πλευρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου