Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανοιξιάτικη Συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά)


Εγινε η ανοιξιάτικη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης (Ι.Μ.) Τορόντο Καναδά, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Σαράντα (40) αντιπρόσωποι από όλο τον Καναδά, κληρικοί και λαϊκοί, έλαβαν μέρος. Οπως πάντοτε συνεζητήθησαν όλα τα θέματα. Ολες οι επιτροπές παρουσίασαν γραπτές εκθέσεις και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις. Παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός της Ι.Μ., ο οποίος είναι πολύ ικανοποιητικός. Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος σε κτίσματα εκκλησιών, σχολείων και θερινών κατασκηνώσεων.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν περισσότερο τα θέματα της Νεολαίας (τμήματα νεολαίας σε κάθε κοινότητα, περιφερειακές συνελεύσεις νεολαίας, ετήσιες γενικές συνελεύσεις νεολαίας για όλο τον Καναδά και θερινές κατασκηνώσεις.Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στα ζητήματα νεολαίας). Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία θα συνέλθει στον Vancouver, τον Ιούλιο του 2013 με σύνθημα «Ουκ έχομεν ώδε πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν». Η σύναξη των ιερέων. Το φιλανθρωπικό έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και η Ελληνορθόδοξη Παιδεία.
Στο γεύμα παρεκάθησε ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο οποίος και απηύθηνε θερμό λόγο σε όλους τους συμμετέχοντες. Ομίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Εζήτησε την συμπαράσταση και κατανόηση της Ι.Μ. Απαντώντας ο Μητροπολίτης Σωτήριος διαβεβαίωσε τον Γεν. Πρόξενο και ζήτησε να διαβιβάσει τη διαβεβαίωση αυτή εκεί που πρέπει λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο Καναδά ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε κοντά στην πατρίδα Ελλάδα και στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ελλάδα δεν νοείται  χωρίς Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ολοι πρέπει να καταλάβουμε, ότι η θρησκεία παίζει τον βασικότερο ρόλο στη ζωή και την πρόοδο της πατρίδας Ελλάδας».
Οι σύνεδροι όπως πάντοτε ήσαν απόλυτα συνεργάσιμοι και ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε προς όλους τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας για το έργο το οποίο επιτελούν στο Μητροπολιτικό μας Συμβούλιο, αλλά και στην  τοπική εκκλησία, όπου ο καθένας ευρίσκεται και υπηρετεί.
Εκ του Γραφείου της Ι. Μητρόπολης
5 Μαϊου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στη φωτογραφία οι σύνεδροι του Μητροπολιτικού Συμβουλίου με τον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλο, τον Επίσκοπο Χριστοφόρο και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου