Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εντυπωσιακή εμφάνιση της σοπράνο Κυριακούλας Τσαγγαράτου στην 148η Επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα


Κυριακούλα Τσαγγαράτου
Αθήνα, Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε η 148η Επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Τα διοικητικά Συμβούλια των Επτανησιακών Σωματίων Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, για την 148η Επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα με αποκορύφωμα την Επτανησιακή Καλλιτεχνική βραδιά στο Πολεμικό Μουσείο.
Το πρόγραμμα άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γεώργιο Καρύδη και τον Πανηγυρικό της ημέρας από Κυθήριο Δικηγόρο κ. Γαβριήλ Νικηφοράκη.
Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών με τους μουσικούς Μανώλη Στάθη βιολί και τραγούδι και τον λαουτίστα Κώστα Στάθη.
Η Ένωση των Απανταχού Παξινών «Ο Άγιος Χαράλαμπος» παρουσίασε χορωδιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
Παναγιώτης Καρούσος - Κυριακούλα Τσαγγαράτου
Οι Κερκυραϊκοί Σύλλογοι Αττικής παρουσίασαν τοπικούς χορούς με το χορευτικό συγκρότημα Ηλιούπολης «Οι Φαίακες».
Η Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων & Ιθακησιακων Σωματείων (ΟΚΙΣ) παρουσίασε τραγούδια Κεφαλλήνων συνθετών με την σοπράνο Κυριακούλα Τσαγγαράτου και τον πιανίστα Πέτρο Μπεράτη. Η γνωστή Κεφαλλονίτισσα ερμηνεύτρια Κυριακούλα Τσαγγαράτου άρχισε με το τραγούδι «Έβγα να ιδείς» του Διονυσίου Πολλάτου με την Αθηνά Παγκάλου σε δεύτερη φωνή, και εντυπωσίασε με την ζεστή και αισθαντική ερμηνεία της το ακροατήριο στο τραγούδι «Ελληνικός Έρωτας» του Παναγιώτη Καρούσου. Οι στοίχοι του τραγουδιού  του Καρούσου που τόσο ωραία τραγούδησε η κυρία Τσαγγαράτου είναι του ποιητή Δημήτρη Ιατροπουλου από το ορατόριο «Υχώρ το Αίμα των Θεών». Η ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου καταχειροκρότησε την σπουδαία ερμηνεύτρια Κυριακούλα Τσαγγαράτου.
Κυριακούλα Τσαγγαράτου - Παναγιώτης Καρούσος
Η Ένωση των Απανταχού Ιθακησίων παρουσίασε την ωραιότατη χορωδία Λεόντειου Λυκείου Ν. Σμύρνης «AMBITUS» υπό την διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βασιλικού. Ειδικά τα τραγούδια «Της κοπέλας το νερό» (Γ. Δροσίνη, Σπ. Σαμάρα), και «Νησάκι» του Διον. Βισβάρδη ερμηνεύτηκαν υπέροχα.
Η Ένωση Ζακυνθίων, «Ο Άγιος Διονύσιος» και η Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων έκλεισαν την εκδήλωση με ένα θεατρικό αναλόγιο από το ποίημα «Φωτεινός Ζευγολάτης» του Λευκαδίτη Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου