Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ετήσια Πνευματική Σύναξη Ιερέων Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά)



Έγινε στο Kingston Ontario η Ετήσια Πνευματική Συνέλευση των Ιερέων της Ιεράς μας Μητρόπολης υπό το γενικό θέμα: Άγχος και Κόπος των Κληρικών. Προσήλθαν από όλο τον Καναδά 44 Κληρικοί.
            Η Συνέλευση άρχισε την Δευτέρα 30 Απριλίου και ετελείωσε την Πέμπτη 3 Μαΐου. Τα κάτωθι ήσαν τα θέματα τα οποία συνεζητήθησαν:
1.      Πατρότης και φιλία. Ο εισηγητής π. Bohdan Hladio.
2.      Άγχος και Κόπος Ιερέων. Ομιλητής π. George Morelli.
3.      Τρέχοντα ζητήματα Ιεράς Μητρόπολης. Ομιλητής Μητροπολίτης Σωτήριος.
4.      Συζυγικά προβλήματα. Ομιλητής Dr Albert Rossi.
5.      Εξεύρεση χρόνου για Προσωπική Προσευχή του Ιερέως μέσα σ’ ένα πολυάσχολο ενοριακό πρόγραμμα. Ομιλητής Επίσκοπος Χριστοφόρος.
6.      Άλλα τρέχοντα ζητήματα (Εκλογή νέου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο Πρεσβυτέρων. Οδηγός Ιερέως. Κληρικολαϊκή Συνέλευση 2013. Λεύκωμα Κληρικολαϊκής Συνέλευσης. Μισθοί και μεταθέσεις ιερέων.)

Οι εργασίες της κάθε ημέρας άρχιζαν με Όρθρο και τελείωναν με Θεία Λειτουργία ή Ιερά Παράκληση.
Τη μεγάλη ευθύνη της οργάνωσης της Πνευματικής αυτής Συνέλευσης είχε αναλάβει το Δ. Συμβούλιο Πρεσβυτέρων με πρόεδρο τον π. Θ. Παρασκευόπουλο και με τον π. Χ. Αχιλλέως, Ι. Προϊστάμενο της Κοινότητος του Kingston. Η οργάνωση ήταν τελεία από πάσης απόψεως.
            Οι εργασίες της Συνέλευσης διεξήχθησαν σε ένα πνεύμα άριστο και άπαντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι.
            Το βράδυ της Τρίτης 1ης Μαΐου, έγινε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Kingston, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου και με τη συμμετοχή όλων των ιερέων και πολλών ενοριτών. Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη δείπνο για όλους από την Κοινότητα του Kingston.
            H Συνέλευση έγινε στο ξενοδοχείο Travelodje των αδελφών Καρκούλη. Οι αδελφοί Καρκούλη ήσαν πολύ εξυπηρετικοί, προσέφεραν δε και γεύμα δωρεάν για όλους τους κληρικούς. Ευχαριστίες εκφράζονται.
            Στην αρχή της σύναξης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, εκ μέρους όλων των συνέδρων υπέβαλε σέβη και αφοσίωση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και εζήτησε για όλους την πατρική και πατριαρχική του αγάπη και ευλογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου