Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ανοιχτή Πόλη: «Αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Σεράφειο»

(Photo: serafio.gr)

Ανοιχτή Πόλη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα θέματα:
1. Δυσάρεστα μας εξέπληξε η διακοπή της διαδικασίας προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Σεράφειο». 
Η αρμόδια επιτροπή, αφού παρατάσσει κακοτεχνίες και παρατυπίες εξήντα σελίδων που τεκμηριώνουν «κακή εκτέλεση και αναντιστοιχίες με τις μελέτες εφαρμογής», αρνείται να παραλάβει το έργο «μέχρι η Διευθύνουσα Υπηρεσία να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες αποκατάστασής τους σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης». 
Ζητάμε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επόμενου δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούμε για το σοβαρό αυτό θέμα.
2. Εξίσου επείγουσα είναι η αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος των 39ου Γυμνασίου και 39ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, μέρος του μπαζώματος της ΒΔ πλευράς του κτιρίου έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της αίθουσας τεχνολογίας και των τουαλετών του Γυμνασίου. Από το 2015, επανειλημμένως μέχρι σήμερα οι Διευθυντές, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι Σύλλογοι Γονέων, η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχουν επισημάνει το πρόβλημα και έχουν καλέσει τον Δήμο Αθηναίων να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες για την επισκευή του. Παρόλα αυτά, ο Δήμος, ενώ έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει δεσμευτεί ότι ήδη από το 2017 η περίπτωση θα εντασσόταν σε σχέδιο μελέτης και επισκευής, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως.
Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει το αίτημα της σχολικής κοινότητας του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου και απαιτεί από το Δήμο τη Αθήνας, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ασφάλεια των μαθητών και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή του πρανούς. Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία, λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου