Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Ανοιχτή Πρόσκληση: Μέχρι την 6η Δεκεμβρίου 2018 τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων δέχονται προτάσεις για δράσεις που θα υλοποιηθούν το εαρινό τετράμηνο 2019!
Ο συμμετοχικός σχεδιασμός και η συστηματική αξιολόγηση καθορίζουν το πρόγραμμα δράσεων στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Οι επιλεγμένες δράσεις στοχεύουν στις ευκαιρίες γνώσης με νέες καινοτόμες θεματικές, σε πρωτοβουλίες της γειτονιάς και σε κινήσεις πολιτών που στοχεύουν στην αύξηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και στην ευαισθητοποίηση σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν την αθηναϊκή κοινωνία.
Γνωρίζεις κάποιον που θα ταίριαζε να υλοποιήσει δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία;
Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Αντιδημαρχίας για το Παιδί, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα [ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, κλπ.] τα οποία είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς που γίνονται στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων. Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους:https://www.athensopenschools.gr/pa…/invitation_instructions Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησης της δράσης τους ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.athensopenschools.grπραγματοποιώντας είσοδο στο σύστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους. Ενδεικτικά οι δράσεις αξιολογούνται κατά τα παρακάτω χρονικά διαστήματα: τον Οκτώβριο για το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους, τον Ιανουάριο για το δεύτερο τετράμηνο και τον Μάιο για τις καλοκαιρινές δράσεις.
Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμος Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Stavros Niarchos Foundation, τον συντονισμό τουAthens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το John S. Latsis Public Benefit Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου