Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά

Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά
H Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής εμπλουτίζει τη Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει για το σκοπό αυτό στους χώρους της, να συμμετάσχει δηλαδή εντελώς δωρεάν στο Edit-a-thon που διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds. Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν ειδικοί αλλά και λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πεπειραμένοι αλλά και νέοι χρήστες της Wikipedia. Μουσικολόγοι και ειδικοί από την Ελληνική Κοινότητα της Wikipedia και την ΕΛ/ΛΑΚ, θα βρίσκονται κοντά τους, πρόθυμοι να τους καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν σε κάθε απορία.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Europeana Sounds ως τεχνικός εταίρος, θα παρουσιάσει παράλληλα την πλατφόρμα WITH, η οποία διευκολύνει την αναζήτηση, τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ψηφιακών συλλογών πολιτισμού. Θα παρουσιαστεί επίσης το εργαλείο επισημειώσεων του ιστού που κατασκεύασε στο πλαίσιο του προγράμματος η ΝΕΤ7, από την Ιταλία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και τα δύο εργαλεία με βάση τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης.
Αφού ξεναγηθείτε στη συλλογή παραδοσιακής μουσικής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από το Ερευνητικό Πρόγραμμα του Συλλόγου “Καταγραφή, μελέτη και προβολή της Mουσικοχορευτικής Παράδοσης της Ελλάδος” και ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα Europeana Sounds, θα μάθετε να γράφετε και να εμπλουτίζετε άρθρα στην Wikipedia, ενώ στο τέλος θα περιηγηθείτε στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Η ημέρα θα κλείσει με ένα ελαφρύ γεύμα στο φουαγιέ.
Το μόνο που χρειάζεται, είναι να φέρετε μαζί σας τον φορητό υπολογιστή και τα ακουστικά σας και να έχετε ήδη δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στην Wikipedia. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας εδώ.

Τζένη Χριστοδούλου                  www.debop.gr

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη", Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
23.03.2016
Τε: 14:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου