Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Athens Science Festival: Εξελισσόμαστε με την επιστήμη

Athens Science Festival: Εξελισσόμαστε με την επιστήμη
«Η επιστήμη ερμηνεύει τη δυναμική σχέση του ανθρώπου με την πραγματικότητα που τον περιβάλλει.» (Τζορτζ Σανταγιάνα)
Και αυτή τη δυναμική σχέση θα μπορέσουμε να ξαναβιώσουμε στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, που επιστρέφει -για τρίτη χρονιά- στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».
Από την κατανόηση της ζωής και της ύλης, μέχρι τη δημιουργία ευφυών μηχανών, την ψηφιακή επικοινωνία και την εφεύρεση υλικών με ιδιότητες που πριν από κάποιες δεκαετίες θα φάνταζαν μαγικές, τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα αλλάζουν τη ζωή μας σε κάτι διαφορετικό από εκείνο που γνώρισαν οι πρόγονοί μας. Ωστόσο, το ποιος εξελίσσει ποιον γίνεται όλο και πιο ασαφές. Οι εξελίξεις προσαρμόζονται στις ανάγκες μας ή μήπως μας υπαγορεύουν καινούργιες;
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί φορείς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, στη διάρκεια του Athens Science Festival. Το κοινό, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια. Μια εμπειρία σύγχρονη και μοναδική.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτεεδώ.

Εύη Μπανταβάνου        www.debop.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
05.04.2016 - 10.04.2016
Τρ - Κυ: 9.00-22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου