Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ετήσιο Δείπνο στην Μητέρα των Εκκλησιών του Τορόντο

H Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, στην καρδιά του Τορόντο, οργάνωσε το ετήσιό της δείπνο το οποίο λέγεται “πνευματικό δείπνο”. Το δείπνο διοργανανώνεται στην αίθουσα της Εκκλησίας με σκοπό, αφενός μεν να προωθήσουν την πνευματική ζωή της κοινότητας, και αφετέρου να συγκεντρώσουν χρήματα για την πνευματική εργασία της Κοινότητας.

Ο π. Τ. Πορφύρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο καθηγητής κ. Γ. Καράκουλας, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα, Εθελοντές και ιδιαίτερα 15 νεαρές κυρίες και κυρίους οργάνωσαν τον δείπνο με υποδειγματικό τρόπο.

Συμμετείχαν διακόσια σαράντα (240) άτομα. Κατάμεστη η αίθουσα. Ο καθένας πλήρωσε το εισιτήριο των εξήντα ($60) δολαρίων.

Φέτος, ο δείπνος έγινε για να τιμήσουν τον δικηγόρο Χρήστο Τζήκα και τον Μηχανικό – Τοπογράφο κ. Παύλο Χρόνη, για τις, επί πολλά χρόνια, πολύτιμες υπηρεσίες τους στην Εκκλησία, εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και του Καναδά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριο ευλόγησε τον δείπνο, βοηθούμενος από τον π. Τ. Πορφύρη. Τελετάρχες ήταν η κα Τίνα Μαργέλλη, δικηγόρος και ο καθηγητής κ. Γ. Καράκουλας, Πρόεδρος της Κοινότητας.

Το πρόγραμμα είχε ένα μουσικό διάλειμμα, το οποίο διεύθυνε η κα Βασιλική Μέξη και στο πιάνο ήταν η κα Μαίρη Μέξη-Lumsden, ενώ στην ποντιακή λύρα ήταν ο Πόντιος κ. Ν. Ξανθόπουλος. Ήταν ένα επιτυχημένο πρόγραμμα με όμορφα τραγούδια, που τραγούδησαν οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου.

Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο καθηγητής Σπυρίδων Κωτσοβίλης, με θέμα: «Μια ευχή για την Ελλάδα του 2016: Το τέλος των διχασμών;”

Ετίμησαν τον κ. Χ. Τζήκα και τον κ. Π. Χρόνη, με τιμητικές πλάκες και άλλα δώρα. Την βραδιά έκλεισε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας και την ανάγκη για όλους να υπακούουν στους κανόνες • “Άρχοντες Αρχόντων οι νόμοι”, είπε ο Μητροπολίτης.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Το καθαρό κέρδος για την Κοινότητα ήταν είκοσι επτά χιλιάδες, επτακόσια ($ 27.700) δολάρια.

Ακολουθεί η ομιλία του καθηγητή Σπυρίδωνα Κωτσοβίλη στην ελληνική και αγγλικήγλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου