Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΤΕΝΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ DONIZETTI, VERDI ΚΑΙ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

O τενόρος Αναστάσιος Στέλλας
Πειραιάς 10 Αυγούστου. Στον Αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά πλάι στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας ερμήνευσε την περίφημη άρια Una furtiva lagrima, από την όπερα το Ελιξίριο του Έρωτα, του Ντονιτσέττι ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας, στην συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.
Ήταν μια βραδιά Υπό το Σεληνόφως της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, με έργα Μπελίνι, Βέρντι, Ντβόρζακ, Ντονιτσέττι και Καρούσου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Ο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε έργα του με μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος είχε προσέλθει μια ώρα πριν και περίμενε σε μεγάλη ουρά στον δρόμο της Χαριλάου Τρικούπη στον Πειραιά για να εισέλθει στον Αρχαιολογικό χώρο. 
Η υπέροχη μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στην Πανσέληνο που έριχνε το φως της πάνω από το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και φώτιζε υπέροχα τους καλλιτέχνες προσθέτοντας στην μυσταγωγία της βραδιάς. Παρουσιαστήκαν αποσπάσματα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Τραχίνιες» (Ολυμπιακή Φλόγα) του Παναγιώτη Καρούσου, καθώς και άριες από την Νόρμα του Μπελίνι, την Τραβιάτα του Βέρντι, την Ρουσάλκα του Ντβόρζακ και το Ελιξίριο του Έρωτα του Ντονιτσέττι.
Ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ξεσηκώνει το κοινό ερμηνεύοντας την Τραβιάτα του Βέρντι 
Η αρχαιολόγος κ. Κική Ψαράκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά ευχαρίστησε τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με τα έργα του και καλωσόρισε τον κόσμο και τους καλλιτέχνες στον αρχαιολογικό χώρο.
Ρ. Ζέττα, G. Tulyaganova, Ε. Κώνστα, Α. Στέλλας, Μ. Λυμπεράκου
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες προλογίζοντας την υπέροχη συναυλία.
Συμμετείχαν λυρικοί καλλιτέχνες με επικεφαλής την ντίβα σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που άνοιξε την συναυλία με την περίφημη άρια Κάστα Ντίβα από την Νόρμα του Μπελίνι που ερμήνευσε θαυμάσια.
Ο γλυκύτατος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας έδωσε πολύ κέφι στο κοινό που παρασύρθηκε να τραγουδά μαζί του ενθουσιασμένο το Brindisi από την Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι.
Η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου εντυπωσίασε στην άρια της Ωκεανίδας από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου.

Οι καλλιτέχνες της απίστευτης βραδιάς μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας
Ρ. Ζέττα, Π. Καρούσος, Ε. Κώνστα, Α. Στέλλας, Μ. Λυμπεράκου, G. Tulyaganova
Κύρια έργα της εξαιρετικής παράστασης για το φεγγάρι ήταν οι όπερες του Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης» όπου ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ερμήνευσε τις άριες του Ωκεανού και του Ερμή, και Τραχίνιες (Ολυμπιακή Φλόγα) όπου η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε τις τρεις άριες της Δηιάνειρας. Η Ράνια Ζέττα ερμήνευσε την μεταγραφή για βιόλα και πιάνο της μαγευτικής άριας του «Προμηθέα Δεσμώτη». Τους καλλιτέχνες συνόδεψε άρτια η πιανίστα Gulnora Tulyaganova. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου