Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Π. Καρούσος, GTulyaganova, Ρ. Ζέττα, Ε. Κώνστα, Α. Στέλλας, Μ. Λυμπεράκου, 
Πειραιάς 10 Αυγούστου. Μουσική μυσταγωγία υπό το Σεληνόφως ήταν η συναυλία που δόθηκε με τεράστια επιτυχία απόψε στον Αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, μια πανδαισία πλάι στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας, με έργα Μπελίνι, Βέρντι, Ντβόρζακ, Ντονιτσέττι και Καρούσου, για την συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ο κόσμος που κατέκλισε το Μουσείο ήταν όρθιος γιατί δεν υπήρχαν καρέκλες αρκετές, μέχρι έξω στο δρόμο και όλους τους γύρω χώρους συνωστίστηκαν οι Πειραιώτες και χειροκρότησαν την εξαιρετική συναυλία. Η υπέροχη μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στην Πανσέληνο που έριχνε το φως της πάνω από το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και φώτιζε υπέροχα τους καλλιτέχνες προσθέτοντας στην μυσταγωγία της βραδιάς.
Παρουσιαστήκαν αποσπάσματα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Τραχίνιες» (Ολυμπιακή Φλόγα) του Παναγιώτη Καρούσου, καθώς και άριες από την Νόρμα του Μπελίνι, την Τραβιάτα του Βέρντι, την Ρουσάλκα του Ντβόρζακ και το Ελιξίριο του Έρωτα του Ντονιτσέττι.
Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος
Η αρχαιολόγος κ. Κική Ψαράκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά ευχαρίστησε τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με τα έργα του και καλωσόρισε τον κόσμο και τους καλλιτέχνες στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες.
Την Κάστα Ντίβα από την Νόρμα του Μπελίνι ερμήνευσε θαυμάσια η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.
Την άρια Una furtiva lagrima, από την όπερα Το Ελιξίριο του Έρωτα, του Ντονιτσέττι ερμήνευσε ο γλυκύτατος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ο οποίος άρεσε πολύ στο κοινό.
Την άρια της Ρουσάλκα «Τραγούδι στο φεγγάρι» ερμήνευσε αισθαντικά η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου.
Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο
Κατόπιν η ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ερμήνευσε τις άριες του Ωκεανού και του Ερμή από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου εντυπωσιάζοντας το κοινό.
Επίσης εντυπωσιακή και θεατρική ήταν η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στην περίτεχνη άρια της Ωκεανίδας  από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε τις τρεις άριες από την όπερα Τραχίνιες (Ολυμπιακή Φλόγα) του Παναγιώτη Καρούσου καθηλώνοντας το ακροατήριο με την μαγευτική ερμηνεία της.
Η Ράνια Ζέττα ερμήνευσε την μεταγραφή για βιόλα και πιάνο της συγκλονιστικής άριας του «Προμηθέα Δεσμώτη» μαγεύοντας το κοινό.
Τους καλλιτέχνες συνόδεψε άρτια η πιανίστα Gulnora Tulyaganova.
Το πρόγραμμα έκλισε με το Brindisi από την Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι, που τραγούδησαν όλοι μαζί, καλλιτέχνες και κοινό.
Ο κόσμος ζητούσε να δει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» σε πλήρη θεατρική μορφή και ο συνθέτης υποσχέθηκε να το παρουσιάσει σύντομα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.
http://kstepka.wordpress.com/2014/08/14/836/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου