Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Η Ράνια Ζέττα στη βιόλα και η πιανίστα Gulnora Tulyaganova ερμήνευσαν την μαγευτική άρια του «Προμηθέα Δεσμώτη».

Gulnora Tulyaganova, Ράνια Ζέττα
Πειραιάς 10 Αυγούστου. Την μαγευτική άρια του Προμηθέα στη μεταγραφή για Βιόλα και Πιάνο ερμήνευσαν η Ράνια Ζέττα στη Βιόλα και η πιανίστα Gulnora Tulyaganova. Η Ράνια Ζέττα και η πιανίστα Gulnora Tulyaganova έδωσαν μια υπέροχη ερμηνεία υπό το άπλετο φως της πανσέληνου του Αυγούστου.
Ο Αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, κατακλύστηκε από κόσμο για την συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου από τον Καναδά.
Ήταν μια βραδιά κατανυκτική Υπό το Σεληνόφως, μια πανδαισία πλάι στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας, με έργα Μπελίνι, Βέρντι, Ντβόρζακ, Ντονιτσέττι και Καρούσου, για την συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου που πραγματοποιήθηκε στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Gulnora Tulyaganova, Ράνια Ζέττα, Ειρήνη Κώνστα 
Ο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε έργα του με τεράστια επιτυχία. Ο κόσμος που κατέκλισε το Μουσείο ήταν όρθιος γιατί δεν φτάσανε οι καρέκλες, μέχρι έξω στο δρόμο και όλους τους γύρω χώρους συνωστίστηκαν οι Πειραιώτες για να παρακολουθήσουν την συναυλία για την πανσέληνο. Η υπέροχη μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στην Πανσέληνο που έριχνε το φως της πάνω από το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και φώτιζε υπέροχα τους καλλιτέχνες προσθέτοντας στην μυσταγωγία της βραδιάς.
Παρουσιαστήκαν αποσπάσματα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Τραχίνιες» (Ολυμπιακή Φλόγα) του Παναγιώτη Καρούσου, καθώς και άριες από την Νόρμα του Μπελίνι, την Τραβιάτα του Βέρντι, την Ρουσάλκα του Ντβόρζακ και το Ελιξίριο του Έρωτα του Ντονιτσέττι.
Η πιανίστα Gulnora Tulyaganova από την όπερα της Τασκένδης
Η αρχαιολόγος κ. Κική Ψαράκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά ευχαρίστησε τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με τα έργα του και καλωσόρισε τον κόσμο και τους καλλιτέχνες στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες.
Συμμετείχαν υπέροχοι λυρικοί καλλιτέχνες με επικεφαλής την ντίβα σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που άνοιξε την συναυλία με την περίφημη άρια Κάστα Ντίβα από την Νόρμα του Μπελίνι που ερμήνευσε θαυμάσια. Ο γλυκύτατος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας έδωσε πολύ κέφι στο κοινό που παρασύρθηκε να τραγουδά μαζί του ενθουσιασμένο το Brindisi από την Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι.
Gulnora Tulyaganova, Ράνια Ζέττα, Ειρήνη Κώνστα, 
Αναστάσιος Στέλλας, Μαρία Λυμπεράκου 
Η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου εντυπωσίασε στην άρια της Ωκεανίδας από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου.

Κύρια έργα της εξαιρετικής παράστασης για το φεγγάρι ήταν οι όπερες του Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης» όπου ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ερμήνευσε τις άριες του Ωκεανού και του Ερμή, και Τραχίνιες (Ολυμπιακή Φλόγα) όπου η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε τις τρεις άριες της Δηιάνειρας. Η Ράνια Ζέττα ερμήνευσε την μεταγραφή για βιόλα και πιάνο της μαγευτικής άριας του «Προμηθέα Δεσμώτη». Τους καλλιτέχνες συνόδεψε άρτια η πιανίστα Gulnora Tulyaganova. 
Gulnora Tulyaganova, Ράνια Ζέττα, Ειρήνη Κώνστα, Παναγιώτης Καρούσος, 
Αναστάσιος Στέλλας, Μαρία Λυμπεράκου, Κική Ψαράκη, Ανδρομάχη Καπετανάκου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου