Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΝΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ “PASTORALA” ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΝΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ “PASTORALA” ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΝΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ»
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ “PASTORALA” ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
  
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Ψαχνών Ευβοίας «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Φεστιβάλ Χορωδιών “PASTORALA” που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη πόλη Focsani της Ρουμανίας.

Το επιβλητικό κτήριο του Μουσικού Μεγάρου της πόλης φιλοξένησε δεκάδες Χορωδών που ταξίδεψαν το κοινό σε Παραδοσιακές μελωδίες στον εξώστη του Μεγάρου δίνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο τόνο στο Φεστιβάλ που έτυχε μεγάλης προσοχής από τα Ελληνικά και Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τις Ελληνίδες Χορωδούς συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» κα Μάγδα Μπαζώτη, η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Νία Κομπορόζου καθώς και η κα Αφροδίτη Σκέντζου. Για όλους τους συμμετέχοντες οι ιδιαίτερα φιλόξενοι διοργανωτές του Φεστιβάλ επεφύλασσαν και μία σειρά από επισκέψεις σε σημαντικά Ιστορικά σημεία του Βουκουρεστίου, όπως η Βουλή (Παλάτι Τσαουσέσκου) στο Πατριαρχείο και σε Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς αλλά και εκδηλώσεις προς τιμήν της Ελληνικής Αποστολής με Παραδοσιακά Ελληνικά και Ρουμανικά τραγούδια και χορούς.

Μετά το πέρας του Φεστιβάλ, απενεμήθησαν ειδικοι τιμητικοί έπαινοι από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ενώ κα Κομπορόζου μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη τονίζοντας «Το Φεστιβάλ Χορωδιών “PASTORALA” αποτελεί έναν ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικό σταθμό στον Πολιτισμικό διάλογο και τις σχέσεις Ελλάδας και Ρουμανίας. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά στοιχεία στα Ήθη, τα έθιμα τους καθώς και συγγενική Παράδοση - κάθε συνάντηση με επίκεντρο τον Πολιτισμό ενισχύει αυτό τον δυνατό δεσμό που όλα τα κράτη ωφείλουν να έχουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου